Saturday, 7 October, 2017
Home >>> Ostalo >>> Samsung >>> Kako kontakte iz imenika prebaciti sa Samsung Galaxy telefona na iPhone?
iphonesamsung

Kako kontakte iz imenika prebaciti sa Samsung Galaxy telefona na iPhone?

Iz nekog vama poznatog razloga, o kojem sada nećemo diskutirati, odlučili ste se riješiti svog Samsung Galaxy pametnog telefona i kupiti iPhone. Pitate se kako najlakše prebaciti sve kontakte iz imenika sa jednog na drugi uređaj? Danas ćemo vam ponuditi jedno od mogućih rješenja za ovaj problem.

Tutorial u nastavku odnosi se za Samsung Galaxy ali i za bilo koje druge pametne telefone koji su pokretani Android operativnim sistemom.

 1. Na svom Android uređaju uđite u Contacts aplikaciju, tapnite na Menu gumb i odaberite Import/Export.
 2. Sada odaberite Export to Storage, odaberite kontakte koje želite prebaciti i tapnite na gumb OK. Vaš uređaj sada je napravio file sa .vcf ekstenzijom u kojem su pohranjeni odabrani kontakti a smjestio ga je u memoriju telefona.
 3. Svoj Android telefon povežite USB kablom sa računalom te pomenuti .vcf file kopirajte na računalu i to negdje gdje ga možete lako naći. Kopiranje na Desktop je dobra ideja.
 4. Sada uzmite vaš novopribavljeni iPhone i u Mail aplikaciji dodajte jednu od email adresa koje koristite. Sa svog računala pošaljite si mail na iPhone a u attachment zakačite .vcf file.
 5. Otvorite taj mail na vašem iPhoneu, tapnite na attachment koji se nalazi na dnu poruke i odaberite opciju Add all Contacts
 6. Vaši kontakti sa starog Android uređaja sada su uspješno pohranjeni na vaš iPhone. Čestitamo!

Nadam se da će vam ovaj tutorial nešto olakšati tranziciju iz jednog mobilnog ekosistema u drugi a ako smo vam pomogli, ne zaboravite nas preporučiti i svojim prijateljima. Ovo su još neki od tutoriala koje će koristiti novajlijama u iPhone svijetu:

 • bravo!

 • BRAVO

 • forca50

  Moze i jenostavnije. Ako koristite android onda 99,9% koristite i gmail. Sto znaci da su vasi kontakti vec na googlovom serveru. Dakle samo upalite iTunes na PC-u spojite iPhone i u opciji za sinkronizaciju imenika odaberite gmail racun. Upisete svoje korisnicko ime i lozinku, tei pricekate dok zavrsi sinkronizacija.

 • U racunima odabirom card dav možete gmail sinc. Raditi u stvarnom vremenu

 • Reaper

  Skinite aplikaciju iDrive contact i na samsung i na iphone i sa samsunga napravite backup a ma iphonu restore s drugog uredjaja i svi kontakti su automatski preseljeni u imenik. Btw aplikacije su besplatne.