Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Ostalo >>> Sony >>> PS4 >>> Kako koristiti PS4 DualShock kontrolor na Windows računalima
win-kontrolor

Kako koristiti PS4 DualShock kontrolor na Windows računalima

Svjestan sam da ova tema možda nema ništa s svijetom Apple osim što nakon što smo napravili tutorial za korisnike Maca, nismo mogli izostaviti sve korisnike windowsa.

S obzirom da vi na Windows mašinama imate dostup puno više dobrih igara ovaj, tutorial bi mogao biti već poznat mnogima, međutim siguran sam da ima i onih koji nisu ni pomislili da je ovo moguće.

No krenimo redom.

Za razliku od spajanja DualShock 4 s Mac računarima, windows totorial je “malo” kompliciraniji te je do prije nekoliko mjeseci zahtjevao instlaciju drivera, i popratnog softwarea kao DirectX Runtime, MS .NET 4.0, Visual C itd.  Zahvaljujući novoj verziji InputMappera sve je to puno olakšano i sada sve možete završite za pol sata.

Note: Bez obzira, ove upute pratite na osobni rizik i Omizio team ne odgovara za probleme s računarom.

Kako koristiti PS4 DualShock kontrolor na Windows računalu putem Input Mappera

inputmapper

Input Mapper, software koji dozvoljava korištenje PS4 kontrolora tako što prevari Windows da koristite Xbox kontrolor. Ovaj software se prije zvao DS4Tool ali su ove godine promjenili ime te si i pozabavili nadogradnjom i prilagobom. Prije inačice v1.5.30 ste morali uz ovaj software posebno instalirati gomilu drugog softwarea i drajvera, međutim posljednaj inačica uključuje sav taj software u jedan odličan paket koje možete besplatno skinuti na https://inputmapper.com/

Software je besplatan mada dođe s banner reklamama. Reklama se može riješiti ako napravite malu donaciju na web stranici.

Upotreba je jednostavna. Skinite i pokrenite software, spojite PS4 kontrolor putem USB kabla te mapirajte gumbe po želji i volji. Prilagođavanje je doslovice neograničeno mada je moguće da naletite na problemo ovisno o software i hardware koji koristite. Ako dođe do problema momci na stranici imaju odličan forum sa odgovorima na razno razna pitanja.  Ako imate bluetooth kontrolor na PC-ju, nakon prvog spajanje USB kablom možete koristit kontrolor putem Bluetooth konekcije.

Happy Gaming!

Ako želite biti obavješteni o novostima o vašem omiljenom operativnom sustavu možete nas pratiti i putem Facebooka ili Twittera.