Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Kako napraviti Apple ID račun bez kreditne kartice pomoću iPhonea
app-store-iphone

Kako napraviti Apple ID račun bez kreditne kartice pomoću iPhonea

Već smo vam pokazali kako da dođete do Apple IDa bez kreditne kartice putem Windows ili Mac računala, a danas ćemo vam pokazati kako da napravite isto izravno s iUređaja.

Važno: Prije nego što počnete ne zaboravite da ne smijete bili logirani na telefonu putem drugog Apple IDa. Ako ste već stavili drugi Apple ID te imate, iCloud, Music App ili bilo koji drugi App koji koristi Apple ID ove upute vam neće pomoći. Alternativno se možete log out s App Storea ili svih drugih sistemskih aplikacija koje koriste Apple ID. Najbolje je ovo uraditi kad vam je uređaj potpuno nov i čist.

Ove upute vrijede za iPhone, iPad i iPod Touch.

Korak 1. Otvorite App Store aplikaciju.
Korak 2. Izaberite bilo koju besplatnu aplikaciju.

app-store-iphone

 

Korak 3. Kliknite na “Get” gumb kako bi je skinuli
Korak 4. Kada vas App Store upita da se logirate, kliknite na “Create New Apple ID.”
Korak 5. Pratite upute na zaslonu i popunite sve osobne informacije. Kada dođete do metode plačanja, kliknite na “None”.

Veoma Važno. Iako možete odabrati bilo koju zemlju najbolje vam je da odaberete lokalni iTunes App Store zato što ako ikada promjenite zemlju iTunes će vas tražiti da ubacite creditnu karticu i onda ste nigdje. Izaberite zemlju koju želite znajući da je nećete moći promjeniti bez ubacivanja kreditne kartice u budućnosti. Iako neke stranice kažu da se mora izabrati Amerika to nije istina. Možete izabrati Ameriku, ali kada promjenite lokaciju, tražiće vas kreditnu karticu. Tako da slobodno možete izabrati lokalnu zemlju. Ako se ovo ikada promjeni ažurirti ćemo ove upute. Potvrđeno na Apple.com.

Kad vam se neće pokazati opcija “none”.

 

  • “None” opcija vam se neće pokazati ako već imate Apple ID pošto je ilegalno praviti više Apple IDa. Apple kao i druge kompanije koriste spam filtere za svoj App Store, tako da ako pronađu konekciju između informacija koje ste unjeli i drugog korisničkog računa none opcije neće biti omogućena.
  • None opcija također neće biti omogučena ako dugujete Appleu novce na ovom ili drugom korisničkom računu. Prije nego što se “none” opcija pokaže morate otplatiti sve dugove.
  • Ako ste dio nečijeg Family Sharinga onda također nećete dobiti opciju za “none”. Osoba koja je glavni učesnik u Family Share opciji mora imati kreditnu karticu na svom Apple ID računu. Što je Family Share?
  • Ako imate mjesečnu pretplatu (Subscription) na neki servis, kao Spotify, Apple Music ili bilo što drugo opcija none neće postojati pošto vam je potreban način plačanja da bi nastavili tu pretplatu. Poništite pretplatu da bi vam se pokazala “none” opcija.
  • U nekim slučajevima opcija “none” se neće pokazati ako koristite App Store po prvi put. Još nemamo potvrdu od Apple zašto se ovo nekima dešava a nekima ne. Ako imate kreditnu karticu možete je upisati i nakon što se prva aplikacja preuzme, možete otići u potavke i promjentiti upciju plaćanja u “none”.

 

app-store-pay

 

Korak 6. Nakon što sve ispunite i izaberete “None” za metodu plačanja, morate potvrditi Apple ID putem emaila. Odite u email i kliknite na link za potvrdu. Ne možete koristiti Apple ID dok ne kliknete ovaj link u emailu i potvrdite da je to vaš email.

I to vam je to. Sada možete kupovati besplatne aplikacije ali kao što rekosmo, ako išta promjenite kao lokaciju iTunes dućana moraćete ubaciti kreditnu karticu. Isto je naravno točno ako pokušate kupiti aplikaciju koja se plaća.

Isto možete obaviti putem računala a te upute možete naći ovdje.

Ovaj članak je orginalno objavljen 29.5.2015, te posljednji put ažuriran 23.11.2016.

Credit: Apple Support