Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako napraviti  Apple simbol dok tipkate text
apple-shortcut

Kako napraviti  Apple simbol dok tipkate text

Kao što znate Apple obožava stavljati Apple simbol ispred imena svojih uređaja na različitim marketing materijalima kao npr watch ili Pay. Ako ste ikada poželjeli da uradite isto, ovdje ćemo vam pokazati par načina da dodate Apple simbol na iUređaj.

Prije svega vrijedno je napomenuti da svi oni koji imaju Mac računar  simbol mogu ubaciti bilo gdje u text s prečicom na tipkovnici odnosno Option + Shift + K i jabuka će se sama pojaviti.

AAPL

Da bi isto uradili na iPhoneu imate nekoliko opcija.  Radi na iUređajima putem prečica u postavkama tipkovnice. Kao što smo vam davno pokazali da možete napraviti prečicu recimo svoje email adrese kada utipkate @@ ili druge email adrese ako utipkate @@@ ovdje ćemo uraditi isto s Apple simbolom.

Kako brže dodati email adresu putem shorcut opcije u iOSu. 

Jedna od opcija je da si pošaljite mail na iPhone i copy-paste ovaj simbol u mail ili pritisnete Option + Shift + K ako ste na Macu. Onda odite u aplikaciju za poštu te copy Apple simbol.

Nakon toga odite u Postavke, Općenito, Tipkovnice pa na prečice (shortcut) i tu dodajte novu prečicu tako što paste jabuku u “Phrase” polje. U shortcut polje ubacite neku prečicu kao “apl”. Sada svaki put kad utipkate “apl” na iPhoneu pojaviće se . Bitno je da koristite neku kombinaciju slova koje ne koristite u svakodnevnom pisanju. S obzirom da se prečice u iOSu sinkaju s svim uređajima kada to uradite na jednom uređaju ista opcija će biti omogućena na svim uređajima.

shortcut

Ako koristite Windows računalo ovisno o sistemskom fontu i verziji Windowsa Jabuka može biti kvadrat ili pak Windows simbol. Nema veze, kada napravite copy/paste u iPhone ponovo će se pojaviti jabuka. Ovdje se ustvari radi o unicodu koji se prikazuje drugačije ovisno o operativnom sustavu.

Treća opcija je da instalirate jednu od pupularnih tipkovnica s App dućana koja u sebi već ima ovu opciju kao dio emoji kao npr SwiftKey a i mnoge druge.

Na kraju, ako vam ništa ne upali, možete jednostavno copy and paste jabuku iz ovog članka dok ga čitate u prečice u postavkama iUređaja.

Eto mala glupost ali dobro će doći najvećim zaljubljenicima Apple uređaja koji možda često pričaju o jabuci s prijateljima putem texta ili pošte.

Nadamo se da vam uspije jedna od ovih opcija. Javite nam kako je prošlo.

 

Credit: CultofMac.com