Tuesday, 29 September, 2020
Home >>> Error >>> Kako napraviti OTA (Over the air) update na novi iOS 5.1 ako dobijete network grešku?
ota-error

Kako napraviti OTA (Over the air) update na novi iOS 5.1 ako dobijete network grešku?

iOS 5.x.x ima odličnu funkciju koja vam dozvoljava da nadogradite iOS firmware na najnoviju inačicu direktno preko samog iUređaja i bez potrebe za iTunesom ili računalom.

Nažalost, koliko mogu vidjeti na Omizio Facebook stranici, mnogi još uvijek imaju problema sa OTA updateom na iOS 5.1, automatski preko samog iOS uređaja dobivaju različite network greške.

Mnogi dobivaju “error” –  greške kao “Unable to Check for Update. An error occurred while checking for a software update.” ili “There was a problem downloading the software for the iPad. The network connection could not be established.”

Ukoliko imate ovaj problem, srećom postoji jako jednostavno rješenje.

Upute:

Korak 1: Idite u postavke, pritisnite na WiFi, te na plavu strelicu vaše WiFi konekcije.

Korak 2: Pod DNS sekcijom, obrišite DNS adresu, te upišite 8.8.8.8 (Google Public DNS)

Korak 3: Idite u postavke na Software Update te instalirajte update.

Sada bi sve trebalo raditi kako treba. Nismo sigurni zašto se ovo događa, ali ovaj trik pomaže većini. Nadamo se da će pomoći i vama. Sretno.

PS. Ne zaboravite da, ako imate jailbreak ili unlock,  podizanje iOS-a na novu inačicu će vam poništiti jailbreak i zaključati uređaj. Jailbreakeri ne biste trebali podizati software na novu verziju ako želite zadržati jailbreak.

 • budLa

  Same problem… ako želite preko računala napraviti update, a javlja grešku tipa ” there was a problem downloading the software for iPhone… ”

  Promijeniti DNS u:

  208.067.220.220

  208.067.222.222

 • Capo23

  Da li je moguće da upozoravate u svojim člancima češće ljude da nema neke prevelike potrebe da rade update softvera? Ništa posebno ne dobiju, a podižu si automatski basebande i poslije imaju česti problem – a to je da ne mogu otključati telefon. Oglasnici su puni 04.11.08 basebanda s kojim nitko ništa ne može napraviti.

  Inače ste super, svaka pohvala!

  • Hvala na pohvalama. Svaki put kad izlazi novi firmware, pisemo o tome bar po dva tri tjedna prije i poslje. Ali nikada dosta. :)

 • trty

  Ja sam probao upisati 8.8.8.8 ili 8.8.4.4  kao i dole navedene sto pocinju sa 222 brojeve u dns,medjutim i dalje ne mogu uraditi update :( da nije zbog toga sto imam jailbreak?