Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iCloud >>> Kako obrisati stari backup u iCloudu?
icloud

Kako obrisati stari backup u iCloudu?

iCloud je odškrinuo jedan novi prozor koji gleda na budućnost računala a milijuni korisnika iUređaja danas cijene njegove mogućnosti. Već znate kako vam iCloud može automatski praviti backup vašeg iPhonea, iPada ili iPod toucha isto kao što to radi iTunes kada uređaj priključite na računalo. Kada napravite restore ili update firmware na vašem uređaju vraćanjem backupa putem iClouda samo ćete nastaviti tamo gdje ste posljednji put stali.

Međutim, Apple vam besplatno nudi samo 5GB prostora za pohranu podataka što se može brzo istopiti. Ako primjetite da se tih 5GB lagano bliži kraju onda je vrijeme da pogledate da u iCloudu, kojim slučajem, nemate neki stari backup od uređaja koji ste već prodali, poklonili ili (ne daj Bože) izgubili.

Takav backup mirne duše možete izbrisati. Kako? Sasvim jednostavno:

 1. Pokrenite Settings aplikaciju i tapnite na iCloud opciju.
 2. Tapnite na opciju Storage and Backup a zatim na Manage Storage.
 3. Ovdje možete vidjeti backup svih uređaja koje koristite sa svojim Apple ID.
 4. Backup koji vam nije potreban možete izbrisati tako što ćete tapnuti na njega i na dnu odabrati opciju Delete Backup.
 5. Potvrdite gašenje i brisanje backupa.

Ne zaboravite da pohranu podataka možete odretiti ručno za svaku aplikaciju pojedinačno. Napravite isto kao u prva tri koraka opisana gore, odaberite backup uređaja koji koristite i pogledajte na listi koje sve aplikacije i igre koriste iCloud za pohranu podataka. Po želji upalite ili ugasite mogućnost pohranjivanja podataka za pojedine aplikacije.

Jeste si oslobodili nešto prostora?

 • Kile, molim te oćeš mi objasnit kako je tebi backub samo 1oo i nešto mb a meni 3.5 GB?

  • iPhonos

   Vjerojatno radis backup slika…

  • Kile_Omizio

   Pogledaj šta sve imaš u backupu? Moralo ti se nakupiti nečega, možda čak podataka od aplikacija i igara koji ti ne trebaju više.
   Ja ovaj iPhone koristim nešto više od mjesec ali uvijek se trudim da mi ne ulaze nepotrebne stvari u backup bilo gdje, na telefonu, računalu..

   • Kile hvala puno, nasao sam sto je problem.. Imao sam prije 3g i 3gs i sad 4. Od 4 i 3gs su mi bili backupi sa brdom nekih igara i od 3gs slike.. Rijeseno…

    • Kile_Omizio

     Super, to je i bila poenta članka, svi da provjerimo da li se nešto da počistiti :)

     • Bili

      Moze li se tako obrisati slike koje je photostream stavio i na drugi iphone?hvala

 • Marko

  Bok. Neznam da li je krivo mjesto za ovo pitati ali imam problem. Restirao sam iPhone 4s i kada kreten napraviti iCloud account kaže mi da je uređaj ne može napraviti vise besplatnih iCloud računa. Eto, pa ako netko zna riješiti problem bio bih jako zahvalan.

  • Goran

   Nitko? I ja imam isti problem ako netko zna bio bih zahvalan da podjeli riješenje :) sa nama…..

   • Ne razumijem pitanje. Brisanje s jednog uređaja briše na svim koji koriste isti iCloud account.

 • Neven Nikolic

  Pozz i ja imam problem sa prostorom isto. 4.9GB mi je ostalo od iphonea 4 koji sam imao prije. Mene zanima jel mogu ja vidjet ikako te slike sa starog backupa? Nigdje nemogu naci kako!! Ako ga obrisem onda sve ode ili? Kad idem na slike samo mi pokaze sa novog iphonea a kad vec imam 4.9GB zauzeto od starog htio bi si vratit ili bar pogledat stare slike. Kako?? Pozz