Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako odbiti telefonski poziv i automatski odgovoriti sa sms porukom
i'll-call-you-later

Kako odbiti telefonski poziv i automatski odgovoriti sa sms porukom

Evo još jedan mali trick u iOS6, koji će vam pomoći da bolje ignorirate prijatelje i poslovne partnere koji vas pre često zovu na iPhone. Šalu na stranu, iOS6 vam dozvoljava dvije nove funkcije kada odbijate telefonski poziv koje prije nisu bile moguće.

Prva je da odgovorite, odbijeni pozivi sa automatskom sms porukom kako bi osoba znala da ćete ih nazvati za par minuta ili da ste na putu a druga vam dozvoljava da odbijeni poziv automatski dodate u podsjetnik kako bi se sjetili na nazovete tu osobu malo kasnije.

Odgovori sa sms porukom

odbij-odgovori

Možda niste ni primijetili, ali kada vas netko zove osim standardnih “Odbij” i “Odgovori” opcija sada imate i malu telefonsku slušalicu koja se može putem geste podići prema gore (Na isti način kao kamera app na lock screenu). Ova gesta će odbiti dolazeći telefonski poziv ali u isto vrijeme vam omogućiti da odgovorite sms porukom.

odbij-odgovor

Kliknite na “odgovori porukom”, te izaberite jednu od ponuđenih auto opcija kao što vidite na slici ispod.

odbij-odgovor-sms-om

Nakon klika na određenu poruku, iPhone će vam automatski textati osobu koja vas je zvala te im putem poruke objasniti zašto se ne javljate.

Ovo može biti dobro iskorišteno u poslovnim sastancima ili u školi,  ali također i kada vozite ili kada ne bi trebali tipkati sms iz bilo kojeg razloga. Osim par standardnih opcija, u telefonskim postavkama možete zamijeniti standardne odgovore sa vašim osobnim. Probajte i sami.

Sve u svemu dobar trik za znati ako već niste.

  • Vladjo

    Bilo je nesto slicno na cydiji za starije ios-ove. Sjeca li se tko kako se to zvalo?

    • Vanja

      I’m busy sms