Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iTunes >>> Kako pokloniti App Store aplikaciju izravno sa iPhonea ili iPada
itunes-gift

Kako pokloniti App Store aplikaciju izravno sa iPhonea ili iPada

Bliži se Božić a i Nova godina i ovo je perfektno vrijeme da razveselite nekoga tko ima iUređaj sa darom App Store Aplikacije bez gubljenja vremena na shopping.

Umjesto kupovanja gift kartica ili nečega u što niste sigurni poklonite prijateljima i rodbini App Store aplikaciju koju su vam spomenuli i koja će ih zasigurno obradovati.

Apple je, kao i uvijek, ovaj proces napravio nejeverovatno jednostavnim. Sve što vam je potrebno je iUređaj i iTunes ID sa kreditnom karticom s kojom možete platiti.

Ako nemate iTunes ID ovdje možete pogledati upute kako se registrovati.

Upute su provjerene na iOS 6 iPhone 4 i iPhone 5

Kako podariti App Store App Putem iPhonea – Upute

Korak 1: Otvorite App Store i pronađite aplikaciju koja vam se sviđa i koju želite podariti

Korak 2: Kliknite na “Share” gumb u gornjem desnom kutu. (Na iPadu će pisati “Gift this app sa desne strane”)

Korak 3: Kliknite na “Gift”

Korak 4: Popunite informacije kao “To, From, Ubacite poruku i odredite kada želite poslati gift. Danas ili do 90 dana u budućnosti.

Korak 5: Kliknite “next” u gornjem desnom kutu te izaberite jednu od brojnih tema za vas dar.

Korak 6: Kliknite “next” , provjerite sve informacije još jednom te kliknite na “Buy Gift” da kupite dar te ga pošaljete na specificiranu email adresu.

App Store će vam javiti da je poklon poslan ili će biti poslan na datum koji ste odredili.

To vam je to. Odlična ideja za blagdane, rođendane i druge dane kada vam se troši malo novaca na tu posebnu osobu u vašem životu.

Merry Christmas!

UPDATE:  Izgleda da kod nekih korisnika postoji mali bug u iOSu 6 koji vam ne dozvoljava da darujete aplikacije koje su ispod 1 dolara vrijednosti. Nisam siguran ako je bug ili Apple to ne dozvoljava iz nekog razloga.

Shout out to HarrisDesignConcepts for helping us troubleshoot this tutorial.

 • Faćko

  Omizio posalji GTA Vice City hehehehehhehe :D najjbolji ste veliki pozz :))

  • HA HA Uf, ja kontao meni ce ga netko poslati :).

 • Apple ID

  Da li može neko iz Amerike poslati apps kao poklon nekom koje je u Evropi, odnosno sa jednog apple ID iz jedne zemlje na drugi aplle ID u drugoj zemlji.
  Hvala

 • Grgaa

  ko mi pomogne da resetiram sigurnosna pitanja koja trazi kod kupovine aplikacija ja cu mu poklonit GTA Vice City.

  • Sigurnosna pitanja apple traži kad uoči neke neobične aktivnosti kao npr. logiranje s više drugih uređaja preko istog apple ID-a i sl. Najbolji a mislim i jedini način je da odgovoriš na ta pitanja pa te neće više gnjaviti i sve bude šljakalo dalje. Lp

   • grgaa

    ma jasno mi je to ali nemogu se sjetit tih odgovora da me ko ubije a sluzba za korisnike mi nudi tel broj 1-800-275-2273 koji da nazovem da mi to riješe a ja sa engleskim nisam baš najbolji

    • Dali te traži samo odgovore na pitanja koja si nekada postavio ili ti nudi “formular” da popuniš i pitanja i odgovore?

     • grgaa

      ma trazi me odgovore na pitanja koje sam nekad postavio

     • Probaj na iPhoneu otići na “postavke” pa onda “app store” i tapni na svoj apple ID. Nakon toga bi trebao vidjeti opciju “iForgot” koja služi za resetiranje. Probaj pa javi kako je prošlo.

     • grgaa

      išo to je samo za resetiranje lozinke, a nju znam, nisampostavio mail za resetiranje tih odgovora i sad je frka kad prođu praznici moram nazvat slubu za korisnike da mi to resetiraju

     • Ako hočeš pošalji mi mail na zelimir_brkic@yahoo.com pa ti vratim objašnjenje sa screen shotovima kako da si to resetiraš.

 • Marinko
 • Melo7

  Bok,frend mi je poslao fifu i jos nista kako cu provijeriti hoce li doc ili je dosla?

 • Frend mi je posla i ja odem na mail i stisnem na redeem now i prebaci mo na appstore i kaze da nije moguce sada skinuti fifu??

  • Da nisi u storu koji nama Fifu? Mozda ti je friend poslao sa USA storea a ti koristis HR. Ili obrnuto. Probaj se prebaciti na isti Store kao i frined.