Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Kako popraviti Cydia grešku “Wow, you exceeded the number of package names”
cydia-error

Kako popraviti Cydia grešku “Wow, you exceeded the number of package names”

Ako ste pro korisnik Cydiae i jailbreaka onda ste se možda susreli s ovim problemom. Odjednom vam je Cydia počela izbacivati grešku “wow, you exceeded the number of package names this APT is capable of.” (“Cydia je prešla broj paketa koji se mogu dodati”)

Na sreću, ovo je jako lako popraviti. U čemu je stvar? Cydia App dozvoljava hostanje 65,535 paketa. Paket je svaki tweak koji se nalazi na svakom repozitoriju u Cydiai. Ako dodate previše repoa bez obzira na broj instaliranih tweakova na samom uređaju i broj paketa prijeđe ovaj broj dobit ćete dotičnu grešku.

Da bi se riješili ovog problema morate izbrisati neke od Repoa koje ne koristite.

Sto je cydia repo?

Oko dobivate ovu grešku onda ih imate previše. Odlučite koji vam nisu potrebni te se oprostite od njih tako što odete u Cydia, te kliknte na Manage, te na Sources, te Edit te izbrišete sourceve koji vam nisu prijeko potrebni.

Kada broj paketa spadne ispod 65,535 odmah će nestati i ova poruka.

  • marac_

    meni se desila ova greška i kad sam ušiao u cydiu nije mi mogao učitati sourceve tak oda nisam ni imao šta obrisati. brisao po .plist fajlovim neke repo-e, pokušavao sve moguće i opet ništa – greška i prazna cydia. na kraju – u icleaner-u tapnio na brisanje cydia izvora i gle čuda nakon toga učitava cydiu, obrisao jedan-dva repo-a i sve radi

  • igor

    Maa joooj, kada se sjetim svih ovih gresaka, pa na sve nacine, po citav dan se zaj… kako da to rijesis….,uzas,…., na kraju sam odustao od jailbreka, i svega toga i kupio samsung galaxy sa slobodnim androidom koji je prva liga…,predobar i preljep android….,svakavama cast od kuda vam toliko zivaca da se backate sa iphonom….

  • riki

    pozdrav svima imam iphone 4 koj je do jucer imao 6.1.2 verzija sa jelbrejkom a sam sam greskom isao na 6.1.3 i izgubio sam jelbrek kako vratiti na 6.1.2 i da napravim jelbrejk hvala unapret ljep pozdrav