Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Error >>> Kako popraviti grešku 3004 s iOS 7 – Error 3004 Fix
3004-main

Kako popraviti grešku 3004 s iOS 7 – Error 3004 Fix

Sada kada je napokon izašao iOS 7 jailbreak, mnogi pokušavaju ažurirati uređaj na iOS 7 ali dobivaju grešku 3004. Što ista znači i kako je popraviti? Molimo vas da pažljivo pročitate sljedeći text s obzirom da ima dosta upozorenja i stvari koje trebate znati prije nego što možete popraviti ovu grešku.

Greška 3004 znači da iTunes iz nekog razloga ne može komunicirati s Apple serverima kako bi provjerili da vam je uređaj legalan i da instalirate legalnu kopiju firmwarea. Bez verificiranja uređaja i kopije firmware iTunes nikada neće napraviti upgrade. S obzirom da postoji stotine različitih konfiguracija Windows i Mac računala, razlozi i solucije za ovu grešku so brojni. Ovdje ćemo vam pokazati par solucija koje bi većini trebali pomoći.

Kao i uvijek ove upute pratite na osobni rizik. Omizio.com nije odgovoran za ikakve probleme.

Apple serveri su zauzeti

Veoma rijetko, kao naprimjer kada izađe novi iOS firmware ili jailbreak, stotine milijuna ljudi pokušavaju uraditi isto odnosno ažurirati svog ljubimca. To ponekad preoptereti njihove servere te dobijete ovu grešku. Probajte kasnije.

DFU Mode Restore

Prije nego što išta počnete ne zaboravite da ako dobivate ovu grešku trebate pokušati napraviti upgrade na iOS 7 putem DFU modea.

Ako vam DFU mode instalacija opisana u gore linkovima ne pomogne. Nastavite dalje.

Pokušavate instalirati stariji software

Jednu stvar koju mnogi ne znaju je to da Apple ne dozvoljava instalaciju starijih firmwara. Što znači da uvijek možete instalirati samo posljednji firmware za vaš uređaj. Momentalno 7.0.4 za novije uređaje ili 6.1.3 za starije počevši s iPhoneom 3GS. Ako pokušate instalirati stariji firmware dobićete grešku 3004 ili 3194. U tom slučaju greška se ne može popraviti. Jedina solucija je instalacija posljednjeg firmwarea.

Firewall-Virus protekcija blokiraju transmisiju

Kao što rekoh ovo je komunikaciska greška između servera i iTunesa. U nekim slučajevima vaš Firewall ili Virus protekcija blokiraju transmisiju. Ugasite Fireall i virus software ili bilo koji drugi software koji bi vam mogao maskirati ili kriti računalo na internetu. Kojekakve razne blokere itd. Oni koji skidaju dosta torenta znaju o čemu pričam.

DNS Flush

Da nebih produživao agonije neću objašnjavati što je DNS flush, jer to možete i sami Googlati. Samo ću vam reći da DNS flush može pomoći kod komunikaciskih grešaka. Da bi napravili DNS flush uradite sljedeće.

Windows 7

 1. Ugasite iTunes
 2. Kliknite Start gumb
 3. U Search upišite ‘cmd’ (Ovo ce vam naći command interface)
 4. Desni klik na Command Prompt i onda Run as Administrator
 5. Upišite sljedeću komandu ipconfig /flushdns i pritisnite enter

Ako ste to uradili kako treba dobićete potvrdu da je komanda successfull. Nakon toga probajte ponovo napraviti update putem iTunesa.

Naravno upute za druge verzija Windowsa i Maca su malo drugačije. Njih možete i sami naći na netu tako što proguglate DNS Flush i vašu verziju operativnog sustava.

Host File Problem

Najčešće, kao i kod greške 3194 problem je u host fajli. Odnosno host fajla vam blokira transmisiju. Ovo se najčešće dešava onima koji su u prošlosti radili jailbreak ili downgrade te koristili programe poput TinyUmbrellae koji obično mjenjaju informacije u host fajlu. Da bi popravili host fajl trebate uraditi sljedeće.

Prije nego počnete ovaj proces, morate biti Administrator na računalu koje koristite. Ako niste, ovo vam neće uspjeti. 

Ugasite iTunes

 1. Locirajte host file na računalu. (Na Macu je to u /etc/hosts na Windowsima je na “c:/windows/system32/drivers/etc/hosts”) Lokacija host filea može biti drugačija ovisno o verziji Windowsa koju imate. Ako ne možete naći host file na ovoj lokaciji, onda potražite lokaciju za vaš operativni sustav preko Google-a.
 2. Otvorite Host file kao Administrator. Host file možete otvoriti preko “notepad” aplikacije.  Ne zaboravite da je jako bitno da ovo uradite kao Administrator.
 3. U host text fajli potražite adresu “74.208.105.171 gs.apple.com” ili slično te je izbrišite iz host fajla i kliknite save. Ova adresa vam blokira transmisiju, što je potrebno kod nekih verzija jailbreaka ili downgradea.
 4. Nakon što spremite file, otvorite ga još jednom i provjerite da je adresa izbrisana. Ponekad se ne sačuva a ponekad Windows napravi novu kopiju host filea bez te adrese. Ovo se desi ako niste System Admin. Provjerite oboje za svaki slučaj.

Sada odradite DFU Restore kao što je objašnjeno ranije.

Ako još uvijek dobivate tu ili drugu grešku pogledajte i ove sugestije.

Jedna od ovih metoda bi vam trebala uspjeti. Ako još uvijek dobivate greško uvijek možete probati drugo računalo.

Kao i uvijek svi komentari su dobrodošli. Ako smo vam pomogli javite nam u komentarima ili ako ste našli bolju soluciju ostavite je u komentarima kako bi i vi pomogli drugima. I naravno nastavite pratiti Omizio blog ili Omizio Facebook stranicu.

 

 • 000000

  Zadnja verzija za iphone 3GS je 6.1.5

  • Ivo

   Da. O cemu je problem?

  • BaNe

   kako si uspio updateat ja pokusavam danima i stalno mi pokazuje ili gresku 3004 ili 3149 a u hosts fileu mi nema onih gluposti

 • Vlado

  Jedna od stvari koja je meni pomogla je da napravim update preko racunala sa kojeg nisam radio jailbreak.