Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako popraviti iMessage aplikaciju ako vam netko pošalje “Unicode of Death” poruku
imessage-of-death

Kako popraviti iMessage aplikaciju ako vam netko pošalje “Unicode of Death” poruku

Unicode of Death je jučer pronađen bug u iOS sustavu koji vam ruši iOS uređaj i kvari iMessage/Sms aplikaciju putem obične text poruke. Više o bugu i kako se možete zaštititi možete naći u ovom članku. Ovdje ćemo vam pokazati neke od načina na koje možete popraviti iPhone i iMessage ako vam netko pošalje ovu puruku.

Ugasite Banner Obavjesti

Kao što smo već rekli i ranije ovaj bug zahvaća samo one koji imaju upaljene bener obavjesti, što znači da ako isključite banner obavjeti za iMessage aplikaciju i show on lock screen opciju ili ako ih ne koristite nemate potrebe brinuti. Međutim siguran sam da nas 90% koristi banner obavjesti.

message-notification

Šanse su male da će vam netko uopće poslati ovu poruku, ali ako su vam porodici ili prijatelji šaljivđije te se vole zezati na vaš račun ispod možete naći još par načina na koje možete popraviti iMessage aplikaciju dok Apple ne zakrpi ovaj problem.

Pošaljite sami sebi poruku

Ako vam je iMessage aplikacija na listi svih poruka čim je otvorite iMessage će se odmah crash. Međutim ako ste nekoj specifičnoj poruci sve što trebate uraditi je poslati sami sebi poruku, poslati nekome drugome poruku ili odgovoriti na ovu poruku koja vam je srušila iMessage. Međutim ako se vratite nazad na listu svih poruka prije nego što to uradite iMessage će se crash.

Pošaljite poruku putem share opcije

Mnoge aplikacije u iOSu imaju takozvani share sheet koji vam dozvoljava da podjelite nešto iz neke aplikacije. Kao na primjer možete otići u bilješke (Notes App) te sami sebi poslati poruku. Ovo će popraviti iMessage.

Pošaljite bilo koju sliku

Odite u fotke i pošaljite bilo koju sliku onome tko vam je poslao ovu poruku putem share opcije.

Pošaljite si poruku putem Siri

Ako imate Siri recite joj da vam pošalje text poruku i to će isto popraviti situaciju.

Ako imate jailbreak postoji tweak

IneffectivePower je jajilbreak tweak urađen od poznate programerke Karen Tsai. Možete ga skinuti na njenom repou koji je: cydia.angelxwind.net.

Kako dodati Cydia Repo?

Ovaj tweak popravlja problem u kodu u cijelom systemu što znači da radi i za Twitter, WhatsApp i sve ostale notifikacije a ne samo iMessage.

I još jedan tweak

UnicodeSuppressor je tweak od MohammedAG koji se može naći u standardnom BigBoss Repou. Ovaj tweak nije za cijeli sustav ali definitivno radi s iMessage aplikacijom.

 

Mi ćemo nastaviti prelistavati net o mogućim solucijama te ih dodati u ovaj članak. Ako ste i sami čuli za neke načine ostavite ih u komentima da i ostali znaju.

Ako želite biti obavješteni o novostima ovog tipa možete nas pratiti i putem Facebooka ili Twittera.

  • Niki Ivankovic

    Ubacis mobitel u avionski mod i izbrises poruku