Monday, 19 August, 2019
Home >>> Error >>> Kako popraviti “Original carrier SIMID” grešku pri otključavanju iPhonea putem SAM-a
sim-error

Kako popraviti “Original carrier SIMID” grešku pri otključavanju iPhonea putem SAM-a

UPDATE: Na žalost, kao što smo i očekivali Apple je već zatvorio SAM rupu i ovaj način unlocka više ne radi. Više detalja možete naći ovdje.

Ovaj tjedan smo vam pokazali dva načina kako da otključate bilo koji iPhone, na bilo kojoj inačici iOSa ili basebanda, uz pomoc SAM i SAMprefs tweaka.

Prvi način – duži i detaljniji
Drugi način – brži i bolji

Oba članka su pregledana preko 10 tisuca puta u par dana, te je ova nova metoda uspjela mnogima, ali na žalost još uvijek ima par korisnika koji imaju problema sa otključavanjem svog ljubimca te dobivaju grešku “You must select the original carrier SIMID of your iPhone

Danas ćemo vam pokazati kako otkloniti ovu grešku bez pravljenja iTunes restorea, koji također pomaže sa ovim problemom.

Za ovaj tutorial vam je potreban “iFile tweak” koji biste već trebali imati ako ste jailbreakali uređaj. U ovom tutorialu se podrazumijeva da imate, i znate koristiti iFile.

Ako ga nemate, iFile možete naći u Cydiai za $4.00. iFile vam dozvoljava da uđete u system foldere u iOSu.

Budite upozoreni da vam brisanje pogrešnog filea, putem iFile može uništiti instalaciju iOS-a što znači da ćete morati uraditi restore preko računala i iTunesa, pošto vam se telefon neće upaliti. Dobro pročitajte ove upute, prije nego što počnete. Kao i uvjek Omizio Blog nije kriv ako vam iPhone explodira.

Kako se riješiti “Original carrier SIMID” Greške upute:

Korak 1: Izvadite Sim Karticu iz iPhonea.

Korak 2: Otvorite iFile i odite u /var/root/Library. Kliknite na “Edit” u gornjem desnom uglu, te kliknite na “Lockdown” folder. Kliknite na “zip” ikonu u dnu, kliknite na Ok, te napravite zip Lockdown backup. Na dnu biste trebali vidjeti “Lockdown.zip”, to vam je backup, lockdown foldera koji ćete uskoro izbrisati.

Korak 3: Izbrišite “Lockdown” folder tako što kliknite na kantu za smeće u dnu.

Korak 4: Sada odite /User/Library/Preferences, te u vrhu zaslona u tražilici potražite “Sam”. Izbrišite “com.bingner.sam.plist” fajlu.

Korak 5: Ugasite iPhone, te ga ponovo upalite. Ovdje je potrebno potpuno gašenje iPhonea, ne samo respring.

Korak 6: Ubacite Sim karticu koju želite da koristite u iPhoneu.

Korak 7:  Prije nego što nastavite, skinite posljednju inačicu SAM-a i SAMprefs iz Cydiae (Ako već niste). Zatim odite u SAMprefs >>> Utilities>>>> Attempt Activation. Cijeli detaljniji Tutorial. Nakon jedne minute, iPhone će vam se respringati.

Korak 8: Nakon što se iPhone ponovo upali, pričekajte par trenutaka da vam uređaj nađe mrežu. Ovo obično traje od par sekudi do 5 minuta, ovisno o mreži i jačini signala, te o drugim faktorima aktivacije.

To je to, iPhone vam je sada otključan.

Nadamo se da vam je ovo pomoglo da napokon otključate svog ljubimca. Ako ste uspjeli, učinite nam uslugu te podijelite ovaj post sa svojim prijateljima na Facebooku kako bi ga i drugi vidjeli.

Naravno kao i uvijek, javite se u komentarima, ako imate ikakvih problema.

 

UPDATE 1: Dobivamo informacije iz vise izvora da je Apple zakrpio svoje servere i da SAM metoda za iPhone unlock više ne radi. Ako vam proces više ne uspjeva, to je onda do toga.

UPDATE 2: Na žalost kao što smo i očekivali Apple je već zatvorio SAM rupu i ovaj način unlocka više ne radi. Više detalja možete naći ovdje.

 • Slaven

  nema ni lockdown niti sam u ifile

  • Nisi nesto dobro. Ili ti telefon nikada nije aktiviran niti ima SAM instaliran. Nema veze, rupa je zatvorena, ovaj proces vise ne radi :(

 • Dean Lee

  ne radi na 2 iphona

  • Izgleda da je Apple zatvorio rupu na svom serveru i ovaj proces vise ne radi. Ne radi ni meni vise.

 • Alenich

  ne radi s vipa na tele 2 otkljucao sam ga prije dva dana i opet se zakljucao iphone 4 04.11 i ponovio ovaj postupak dva puta ako netko s istim problemom skuzi kako cemo nek javi 

  • Dean Lee

   ista stvar samo sto meni vise ne radi ni 1 posupak više. Update sam-a je zeznuo sve.

   • Izgleda da je Apple popravio rupu u svom serveru. Ne radi ni meni vise.

  • Izgleda da je Apple zatvorio rupu na svom serveru i ovaj proces vise ne radi. Ne radi ni meni vise.

 • Slaven

  Dali na 5.0.1 ide gevey posto nemam original sim?