Monday, 20 November, 2017
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako popraviti povećanu potrošnju baterije na iOS 8.2
health-iphone-6-narrow

Kako popraviti povećanu potrošnju baterije na iOS 8.2

Napisali smo još noviji i bolji vodič za poboljšavanje trajnosti baterije na iPhone. Pročitajte 25 + Najboljih savjeta i trikova da produžite trajanje iPhone baterije – Ultimativni Vodič  

Apple je ovog tjedna izbacio iOS 8.2 koji, osim podrške za Apple Watch, donosi i niz ispravki, prepravki i peglanja bugova. U okviru toga određene izmjene doživjela je i Health aplikacija. Aplikacija je dobila nove mogućnosti za fitness i trening u globalu ali te nove promjene, kako javljaju mnogi korisnici, donose povećanu potrošnju baterije.

Kako bi potrošnja baterije ostala na isim nivoima kao i ranije potrebno je isključiti te unaprijeđene opcije praćenja Health aplikacije, naravno, pod uslovom da sve to ne koristite (a vjerujemo da je većina u tom taboru). U nastavku ćemo vam pokazati kako da isključite pomenute opcije, a ovdje je bitno napomenuti da se ovo rješenje, kao i sam problem, odnosi na uređaje koji imaju ugrađen koprocesor za pratnju kretanja (iPhone 5s, iPhone 6 i 6 Plus). Krenimo:

  1. Pokrenite Settings aplikaciju i tapnite na Privacy tab.
  2. Nađite i tapnite opciju Motion & Fitness.
  3. Isključite opciju Fitness Tracking.

Naravno, na isti način po potrebi možete upaliti ovu značajku. Nadamo se da će vam ovaj mali trik pomoći da dodatno smanjite nepotrebnu potrošnju baterije.

 

Story credit: Reddit

  • tebra

    nisam te prepoznao čiji si ti tako pametan