Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Kako postaviti Chrome za default preglednik u iOS?
chrome_sign_in_ios_iphone_5_hero

Kako postaviti Chrome za default preglednik u iOS?

Apple je godinama odbijao lansiranje konkurentskih internet browsera na App Store. U toj su borbi pobijedili korisnici pa tako danas imamo istinski izbor različitih preglednika. Jedan od popularnijih, pa i najboljih, je Google Chrome. Ipak ako želite Chrome postaviti kao defaultni browser u iOSu morate se poslužiti iz Cydiaine vreće trikova.

Kad putem SMS poruke, emaila, ili sličnog dobijete link, te tapnete na njega, isti će se otvoriti u Safariju. Ako želite da se linkovi otvore u Chromeu u Cydiai imate više tweakova na izbor kao što je BrowserChooser. Danas ćemo predstaviti alternativni tweak – Open in Chrome, koji je njegov developer, Andrew Richardson, nedavno prilagodio za rad na iOSu 7. Nakon instalacije tweak će raditi upravo ono što mu ime i nalaže, tj. otvarati linkove u Chromeu umjestu Safari pregledniku. Ovo važi ne samo za SMS, email, nego idruge aplikacije, pa čak i za linkove koje dobijete u Spotlight Search ili koje vam ponudi Siri

Open in Chrome radi kako na iPhoneu i iPadu, tako i na iPod touchu, a možete ga besplatno preuzeti sa ModMyi repozitorija. Koji browser vi najčešće koristite?

  • padmini

    safari je izmišljen za chrome, GC mi se 100 x srušio na 7, safari nikad!

  • Sherly

    Čemu kad je i onako Safari engine u pitanju :D?