Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iCloud >>> Kako promjeniti email adresu asociranu s Apple ID-om
apple-id-1

Kako promjeniti email adresu asociranu s Apple ID-om

Kao što možda već i znate Apple ID, se koristi za sve Apple servise, od iClouda i sinkanja do kupovine aplikacija i muzike na svim Apple uređajima i svim Apple OS ovima. Apple iskustvo nije isto ako nemate ovaj račun.

Ako ste ikada iz bilo kojeg razloga htjeli promjeniti email adresu asociranu s ovim računom to možete uraditi prilično jednostavno preko weba.

Prije nego što počnete vrijedno je napomenuti da se email adresa može promjeniti samo na onu koja nije asocirana s nekim drugim Apple ID računom. Drugim riječima ista email adresa se ne može koristiti za dva različita računa.

Kako promjeniti email adresu za vaš Apple ID

 1. Log out sa svakog uređaja koji korisit Apple ID, iPhone, Mac, iPad, Watch, iTunes, iCloud etc.  Ako ne napravite ovaj korak mogli bi imati problema s mnogim stvarima kao sinakanje aplikacija i uopće korištenje aplikacija na uređajima.
 2. Odite na appleid.apple.com.
  apple-id-change-email-address-1
 3. Log in s postojećim Apple ID om
 4. Ako imate two factor sigurnost, kliknite na “Allow” na uređaju i ubacite 6 znamenski broj u polje. Ako nemate two factor nećete imati ovaj korak.
 5. U  “Account” sekciji, kliknite na “Edit”.
  apple-id-change-email-address-2
 6. Pod Apple ID, kliknite na “Change Email Address”
  apple-id-change-email-address-3
 7. Ukucajte novu email adresu (Ne zaboravite da ne možete koristiti email koji je asociran s nekim drugim Apple ID korisničkim računom)
  apple-id-change-email-address-4
 8. Kliknite Continue.
 9. Dobićete prompt da upišete novi kod koji vam je poslan na tu novu email adresu.
 10. Kliknite na “Verfy” i onda na “Done” u gornjem desnom kutu.
  apple-id-change-email-address-5

Na istoj stranici možete promjeniti lozinku, upaliti two factor jače sigurnosne opcije, promjeniti broj telefona asociran s vašim računom, vidjeti listu uređaja koji su vam asocirani s vašim Apple ID-om, promjeniti metodu plačanja i shipping adresu te i kontrolirati newsleter emaile koje vam Apple ponekad šalje.

11. Samo se još morate ulogirati nazad na uređaje s novim Apple ID emailom.

To vam je to. Pitanja? Za to postoje komenti i Facebook.

Credit:
iMore.com
Apple.com