Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Tutoriali >>> Kako proslijediti SMS poruku drugoj osobi? (Za početnike)
iMessages

Kako proslijediti SMS poruku drugoj osobi? (Za početnike)

Proslijeđivanje SMS poruka prema drugim kontaktima vjerovatno je jedna od onih opcija koje početnici u iOS svijetu lako previde. Čak i oni koji se nešto duže druže sa generacijama iPhone modela dosta često poruke prema drugim osobama prosljeđuju tako što drže prst na tekstu poruke koju su poslali nekome, kopiraju ga i zalijepe u poruku namijenjenu nekome drugom. Elegantnije rješenje za ovo postoji još od iOSa 4 i vrlo je jednostavno:

  1. Otvorite aplikaciju poruka na svom iPhoneu, iPadu ili iPod touchu (na potonja dva možete koristiti iMessage) i tapnite na konverzaciju iz koje želite proslijediti određenu poruku drugoj osobi.
  2. Tapnite na “Edit” gumb u gornjem, desnom uglu a onda označite poruku koju želite proslijediti.
  3. U dnu zaslona, na desnoj strani pojavit će vam se opcija “Forward” na koju trebate tapnuti da bi vam se otvorila potpuno nova poruka u koju samo trebate unijeti ime/broj osobe kojoj je želite proslijediti. Tekst poruke već je unesen.
  4. Kao i u drugim slučajevima, tapnite na gumb “Send” kako bi odaslali poruku.

Ovaj mali trik može vam pomoći da u budućnosti uštedite nekoliko poteza prstima i bez napora komunicirate, baš kako su to Appleovci i zamislili.

Ukoliko ste tek nedavno dobili iPhone, te se još navikavate na njegove mogućnosti, pročitajte i druge članke u našoj sekciji za početnike, poput:

 

  • Ante

    Hvala vam jako mnogo , nemogu vjerovati koliko mi je ovo uljepšalo dan.Prije sam poruke prepisivao rucno na papir pa opet u mob. ,tek sad vidim kolika sam budala bio.Pozdrav cijeloj omizio ekipi najbolji ste !!!