Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Tutoriali >>> Kako provjeriti garanciju za vaš Apple uređaj putem interneta?
applewarranty

Kako provjeriti garanciju za vaš Apple uređaj putem interneta?

Appleovi uređaji su, kao što to njihovi vlasnici dobro znaju, prilično skupi. Ono što svi znamo je činjenica da ništa na ovom svijetu ne može raditi apsolutno savršeno te je iz toga razloga garancija koju Apple daje na svoje uređaje nešto što nam može pomoći da održimo miran san. Ako niste sigurni koliko vam je vremena preostalo do isteka Appleove garancije vašeg iPhonea (ili bilo kojeg drugog uređaja sa logom nagrižene jabuke) ovdje ćete naći upute za provjeru.

iphonewarranty1

  1. Zaputite se na slijedeću web stranicu: https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
  2. Sada ćete biti uljudno zamoljeni da unesete serijski broj svog Apple uređaja. S obzirom da on nije smješten univerzalno na svim uređajima stranicama vam nudi i pomoć pri pronalasku ako već niste sigurni gdje ga locirati. Serijski broj svih iUređaja možete utvrditi ako odete u Settings aplikaciju a zatim na General opciju pa About.
  3. Nakon što ste unijeli serijski broj dočekat će vas nova stranica. Posebnu pažnju obratite na treću stavku “Repairs and Service Coverage” jer će vam tu biti otkriveno koliko još vremena Apple garantira za vaš uređaj. Kao što vidite na slici, garancija za moj iPhone 4 je (na žalost i davno) istekla.

iphonewarranty

Možda ste i bili ranije upoznati sa ovom metodom provjere ali nam ne zamjerite na pokušaju da informiramo one koji nisu toliko iskusni poznavaoci jabučaste materije. Ukoliko ste novajlija u iPhone svijetu možda će vam od koristi biti i ovi postovi: