Friday, 30 July, 2021
Home >>> Tutoriali >>> Kako sakriti privatne SMS poruke od drugih? (Za pocetnike)
sms-main

Kako sakriti privatne SMS poruke od drugih? (Za pocetnike)

Kao sto vecina vec znaju, kada dobijete SMS poruku dok vam je iPhone zakljucan, uredaj vam pokazuje ime osobe koja vas je textala ali i mali isjecak iz te poruke. Ovo je veoma lijepa funkcija za vecinu, ali sto ako sa grupom ljudi te ne zelite da drugi vide sa kim pricate ili o cemu pricate?

Ako ste kao ja, te zivite na svom iPhonu, sanse su, da vam je uz popodnevnu kavicu iPhone negdje na stolu te ga svi oko vas mogu vidjeti. Sto znaci svi mogu vidjeti vase poruke, sto u nekim slucajevima nije bas idealno. Na srecu, i bez ikakvog Cydia twaka mozete promjeniti postavke koje ce vam dati vise privatnosti na vasem uredaju.

Postoje dvije opcije za privatnost SMS poruka.

Prva je da odete u postavke pod Obavjesti i tapnete na Poruke. Ovjde sada mozete ugasiti opciju “Prikazi Isjecak” sto ce vam na lock zaslonu pokazati ime osobe koja vas je textala ali nece prikazati poruku odnosno isjecak poruke.

Druga opcija vam je da ugasite opciju “Prikaz na zaklj. zaslonu” sto vam uopce nece prikazati poruku na lock zaslonu. U ovom slucaju cete samo cuti sms ring, te baner obavjest nakon sto odkljucate iPhone.

U oba slucaja cete imati puno vise privatnosti sa vasim porukama.

Nadam se da svi znate bar par slucajeva kada bi vam ove postavka dobro dosla.

Ako ste novi u svjetu iPhonea i iPada definitvno pogledajte nasu sekciju za pocetnike u kojoj mozete naci dosta malih detalja koji ce vam nadopomoci u koristenju vaseg ljubimca.

 • blackgirl

  moze link za wallpaper?

  • Uh sorry…. Vise ga nemam a nisam ovo vidio prije. :*(

 • Branko

  Pozdrav
  Imam iphone 4 i jedno pitanje u vezi sms-a. Nestala je sistemska ikona za text sms (zelena) sa ekrana , kako je vratiti natrag
  Hvala

  • Hmmm mora da si je nekako ugasio. Si Jailbreakan? Ako imas BiteSMS to ti moze ugaisiti ikonu, takodjer program kao SBSettings ili cak imas restrikcije u postavkama sa kojma mozes sakriti ikone. Tesko je reci. Provjeri pa nam javi.

 • ann

  Imam iphone 4 (jailbroken). Nemam opciju “Prikaz na zaklj. zaslonu”. Postoji li neko drugo rješenje?