Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako sakriti QuickType bar i osloboditi više prostora na zaslonu
quick-type-bar

Kako sakriti QuickType bar i osloboditi više prostora na zaslonu

QuickType bar je nova funkcija za predictive text u text i iMessage porukama koju možete naći na iPhoneu počevši s verzijom 8 pa na dalje. Govoriimo o sivoj traci iznad tipkovnice koja vam daje sugestije riječi dok tipkate poruku. Ako imate iPhone 6 ili neki s još manjim zaslonom i ako ne koristite ovu funkciju, ova siva traka bi vam mogla zauzimati dosta prostora na ekranu.

Iako je predictive text na iPhoneu prilično pametan te pamti riječi i imena koja često koristiti u konverzaciji te vam ih sugerira kako bi tipkali brže većina nas koji smo navikli na brzo tipkanje na iPhoneau je rijetko koristimo. Zašto nam onda zauzima prostor?

Ako je već niste uklonili ili ste novi u svijetu iOS uređaja , ovdje ću vam pokazati tri načina na koje je se možete riješiti.

Najlakši način je da je samo sakrijete tako što povučete prema dole preko sive trake kao na slici. To će vas ostaviti sa puno tanjom linijom koju onda možete vrati nazad obrnutim postupkom.

hide-quick-bar

Ako je želite potpuno ugasiti kliknite i držite malu ikonicu globusa jedan sekund i onda ugasite “Predictive” opciju. Alternativno ako vam se gubi vrijeme možete otići u postavke pod tipkovnice i ugasiti tu opciju tamo.

hide-quick-bar-2

To vam je to, sada imate malo više prostora da vidite poruke na zaslonu.

  • Bugy

    Nadam se da cete mi pomoci. Planiram kupiti Iphone 6 ali zanima me dali se moze staviti odnosno spustiti tipkovnica 4×3 znaci jedna tipka tri slova i broj kao nekada na starim mobitelima, ili je samo qwerty, ako postoji koja je to app,,, hvala na odgovoru

    • Ja ne znam za sigurno ime aplikacije ali sigurno da ima. App Store je pun raznoraznih tipkovnica. To već sada možes istražiti prije nego što kupiš.

  • disident

    kako mogu da te kontaktiram posto mi treba strucna pomoc i misljenje