Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako skloniti obavještajne banere sa zasona u iOS-u 7
banner-notification-main

Kako skloniti obavještajne banere sa zasona u iOS-u 7

Znam da me neki od vas profesionalaca već ruže pošto postam ove neke male trikove iz iOS-a 7, koje vas dosta zna ali ipak mislim da bi mogli pomoći prvenstveno onima koji nisu počeli koristiti iOS 7 za vrijeme beta-e, već prije dva tjedna kada je službeno izbačen.

Jedna od stvari koja je dosta promjenjena na bolje, je centar za obavjesti. Kao i uvijek vizualne obavjesti možete dobiti putem zvuka, bedža na ikonicama i naravno putem pop up-a i bannera na vrhu ekrana. Ja osobno skoro 100% koristim banner notifikacije pošto mi one najmanje smetaju.

Današnji tip je o tim bannerima. Ponekad se zna desiti da igrate igricu ili pokušavate pogledati u sat i baš u tom trenutku dobijete obavijest preko gornje dijela ekrana koja vam zasmeta.

Umjesto da čekate da sama od sebe prođe ako je pogurate prema gore odmah će se izgubiti. Isto tako ako je povučete prema dolje otvorit će vam se centar za obavijesti. I naravno ako kliknte na obavijest to će vas odvesti u dotičnu aplikaciju. Ne znam jesam ja nestrpljiv pa mi se ne da čekati par sekundi ali ovo guranje prema gore radim non stop.

Nadam se da ima još nestrpljivih poput mene kojima će ovo pomoći.

banner-notifications

  • Rina

    Danas sam instalirala IOS 7 na iphone 5 i sada više ne mogu doći do ikonice za zakretanje ekrana a i ne mogu ,kada 2 puta stisnem na tipku HOME izbrisati sve one ikone koje tu dolje ostale.
    Najradije bih ponistila taj IOS i vratila se na staro

    • I tekao da možeš. Ekran pozes zaglaviti u novim setinzima samo povuci prstom od home gumba preko ekrana prema gore. Tamo ti je ta kratica. Aplikacije možeš ugasiti u multi taking baru tako sto povuces aplikaciju prema gore. Čak možeš zatvarati tri odjednom sa tri prsta prema gore.

  • Aleksandar Kojić

    Sjajno! Nisam do sada probao, a ponekad mi je zatrebalo pa sam čekao sekundu, dvije..