Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> Mac >>> Kako spojiti PS4 DualShock kontroler na Mac računalo
dualshock4

Kako spojiti PS4 DualShock kontroler na Mac računalo

Iako Mac računala nikad nisu mogla ni primirisati Windowsima što se tiče igara, u posljednje dvije godine ta se situacija polako mjenja. Ne samo da Mac App store svaki mjesec dobiva nove portove konzola i PC igara već sada imamo opcije web stranica poput GOG.com i Steama koje sa sobom donose stotine naslova. Što nedostaje je dobar game pad za sate odlične zabave.

Upute za Windows računala možete naći ovdje.

Većina Mac korisnika nisu ni svjesni da Mac računari podržavaju native support za game kontrolore uključujući PlayStation 4 DualShock kontroler. Danas ćemo vam pokazati kako spojiti DualShock na Mac računalo bežično a i žično.

Sve što vam je potrebno je MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Pro ili ovogodišnnji MacBook, DualShock kontrolor i 20 sekundi vremena. Vrijedno je napomenuti da PS4 DualShock koristi standardi Bluetooth v2,1 + EDR spec koji je kompetabilan sa Mac računalima već od davne 2008/2009. Provjeriti da li vam Mac podržava ove bluetooth specifikacije ako niste sigurni.

Vežite se polječemo.

Kako spojiti PS4 DualShock s Mac računalom putem Bluetootha

Korak 1. Odite u System Preferences pa onda na Bluetooth

mac-bluetooth

Korak 2. Ako već nije upaljen, upalite Bluetooth.

Korak 3. Sada stavite DualShock u discovery mode tako što pritisnite i držite PlayStation gumb i Share gumb dok light bar ozada ne počne treptati.

Korak 4. Nakon par trenutaka u bluetooth opcijama če vam se pojaviti Wireless Controller. Sada kliknite na pair gumb i to vam je to. DualShock4 je spojen na Mac računalo.

Kako spojiti PS4 DualShock s Mac računalom putem USB kabla

Korak 1. Priključite USB kabal s PS4 kontrolerom i s Mac računalom.
Korak 2. Nema koraka dva, to vam je sve.

system-profile

Možete provjeriti da sve fercera kako treba tako to odete u System Information (Option+ Apple Logo) i nađete Wireless Controller u Hardware>>>USB sekciji.

Ako imate Windows računalo upute kako spojiti PS4 kontrolor na Windows možete naći ovdje.

Ne zaboravite da vam igra mora podržavati kontrolere i u većini igara morate promjeniti kontrole s tipkovnice u kontroler u postavkama. Rayman Orignis radi odlično. Happy gaming.