Friday, 22 October, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6S >>> Kako spremiti sadržaj kao PDF koristeći 3D Touch
iOS-PDF-Export-print

Kako spremiti sadržaj kao PDF koristeći 3D Touch

Prošle godine pričali smo o tome kako iOS 9 dozvoljava spremanje web stranica u PDF dokumente putem kontekstualnog menija za dijeljenje (share sheet) ka iBooks aplikaciji. Opcija je zaista odlična i hvale vrijedna ali i limitirana.

Sada postoji još bolja opcija ali je, na žalost, rezervirana samo za iPhone 6s modele jer se oslanja na 3D touch. Evo kako radi:

 1. Otvorite web stranicu, email ili dokument koji želite spremiti u PDF.
 2. Tapnite virtuelni gumbić za dijeljenje i iz Share Sheet menija izaberite opciju Print.
  Print-Share-Sheet
 3. Sada ćete dobiti opciju da odaberete printer i slično, a na dnu je dokument prikazan za pregled sa svim stranicama. Pritisnite zaslon malo jače na jednu od ovih stranica kako bi pokrenuli 3D Touch komandu. Prikazat će vam se stranica bez okolnih opcija.
  Printer-Options-Quick-Look
 4. Sada pritisnite zaslon još malo jače kako bi se taj PDF otvorio a na vrhu (desno) vam se prikazao novi gumbić za dijeljenje.
  Share-Sheet-new
 5. Tapnite taj gumbić i odaberite aplikaciju u koju će te ubaciti PDF dokument.

Na ovoj listi naći će se sve aplikacije koje mogu na neki način komunicirati sa PDF-ovima tipa Gmail za slanje kontaktima, PDF aplikacija za upravljanje tim dokumentima, Evernote za bilješke i slično. Šteta što Apple nije ovu opciju pojednostavio i olakšao život i korisnicima svojih starijih uređaja koji nemaju 3D Touch tehnologiju. Mi smo osuđeni na iBooks export, ali bolje išta nego ništa je li…

 

Story and image credits: RedmondPie