Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako spriječiti neželjene kupovine unutar aplikacija u iOSu 6?
inapppurchase

Kako spriječiti neželjene kupovine unutar aplikacija u iOSu 6?

Prije kada bi kupovali ili samo preuzimali neku besplatnu aplikaciju, vršili kupovinu unutar te aplikaciji (ili još češće – igre), vaš iUređaj bi od vas zatražio da unesete iTunes lozinku. S obzirom da su mnogi korisnici to smatrali nepotrebnim peglanjem Apple je promijenio ovu opciju u iOS 6 i tako vam omogućio da uštedite vrijeme. Sve bi bilo super da nema famoznog “ali.”

Ovo ali već vam je palo na pamet ako imate klince koja jedva čekaju priliku da se igraju na vašem iPhoneu ili iPadu. Naravno da u tome nema ništa loše ali zaigrano i dobronamjerno potomstvo može nesvjesno da u okviru nekih freemium igara kao što je Smurfs Village nakupuje dodatnih sadržaja do mile volje i u vrijednostima od kojih će vam se zavrtiti u glavi. U iOS 6 je po defaultu moguće izvršiti kupovinu bez unosa lozinke unutar 15 minuta od zadnje kupovine (i unosa lozinke). Dakle, ako ste kupili neku igru i uređaj neposredno nakon toga predali u ruke malom nestrpljivcu mogli bi ste biti u nevolji.

Da bi ove postavke vratili na staro morate učiniti slijedeće:

  1. Otvorite Settings aplikaciju i tapnite na General odjeljak.
  2. Skrolajte do Restrictions odjeljka i tapnite na njega (ne zaboravite da za restrictions odjeljak možete postaviti lozinku potpuno drugačiju od one koja otključava zaslon)
  3. Sada skrolajte do područja naslovljenog sa  Allowed Content i pronađite opciju Require Password te tapnite na nju
  4. Odaberite opciju Immediately

Sada se niti jedno preuzimanje i kupovina na vašem uređaju neće moći završiti bez lozinke. Nadam se da će vas ove upute spasiti od neželjenih troškova. Uživajte u ostatku vikenda sa svojim najmilijima.

Featured image credit: appadvice.com

Image credit: cultofmac.com