Tuesday, 20 October, 2020
Home >>> Tutoriali >>> Kako tekst članka iz Safari preglednika poslati mailom?
safari

Kako tekst članka iz Safari preglednika poslati mailom?

Safari inače dozvoljava dijeljenje linkova za postove sa web stranica ka društvenim mrežama i drugim aplikacijama preko Share sheet sučelja na koje smo već navikli. Nekad se ipak nađemo u situaciji kada link nije dovoljan već cijeli tekst nekog posta ili članka trebamo poslati putem emaila.

Ako ste ranije pokušavali označiti čitavu stranicu pa copy-paste metodom sve prebaciti u Mail aplikaciju znate kakav nered ste dobili. Srećom, postoji lakši način da se to postigne a evo i kako:

 1. Pokrenite Safari na svom iPhoneu ili iPadu i otvorite stranicu koju želite podijeliti.
 2. Pokrenite Safari Reader režim rada koji uklanja viškove i olakšava čitanje. To je ona mala ikona sa lijeve strane polja adrese u Safari pregledniku a izgleda kao četiri horizontalne linije. Ako je nema onda tu stranicu na žalost nije moguće otvoriti u Reader režimu.
  iOS-9-Safari-how-to-email-full-article-text-iPhone-screenshot-002
 3. Sada kad je stranica prikazana u Reader režimu tapnite na Share gumb i odaberite Mail aplikaciju iz Share Sheet sučelja.
 4. Pojavit će vam se sučelje Mail aplikacije i možete vidjeti da je naslov članka stavljen u naslov maila, a lijepo formatiran tekst je smješten u tijelu maila skupa sa slikama i URL stranice.
  iOS-9-Safari-how-to-email-full-article-text-iPhone-screenshot-003
 5. Sada je potrebno samo da odaberete kome ćete poslati mail i tapnuti na Send.

Ovaj mali trik otkrile su kolege sa stranice iDownloadBlog. Nadamo se da će vam nekad pomoći.

 • zachary

  Jednostavnije skinite TextGrabber+ sa Appcakea