Wednesday, 30 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Kako instalirati više tweakova od jednom putem queue funkcije u Cydia dućanu
cydia-jailbreak

Kako instalirati više tweakova od jednom putem queue funkcije u Cydia dućanu

Cydia o cijim smo superiornim opcijama vec pisali u detalje i u vise navrata,  je super trgovina i stvarno ne znam sta bi jailbreak bio bez nje ako bi uopste i postojao. Nazalost godine za godinom Cydia je ostala slicna i ne puno promjenjena, i jedan od velikih problema je bila brzina, odnosno sporost.

Kao i vecina vas, ja sam oduvjek mrzio raditi jailbreak odnosno iOS firmware update, ali ne zato sto ga je bilo tesko uraditi, vec sto bih nakon svakog jailbreak-a morao ponovo instalirati sve svoje omiljene aplikacije sa Cydia-e jednu po jednu.

U vecini slucajeva nakon svake instalacije bih trebao cekati na reboot Cydia-e, Springboard-a ili iOS-a, sto je oduzimalo jako puno vremena. Puno vise nego sam jailbreak telefona.

Na srecu, Saurik (Jay Freeman) vlasnik Cydia-e je prosle godine kupio Rock your iPhone, drugu jailbreak trgovinu koja je imala jednu jako dobru funkciju a to je da je mogla instalirati vise aplikacija od jednom, koristeci “Queue” system.

Nova tek izbacena verzija Cydia-e, koja jos uvijek izgleda slicno ali je dobro opitimizovana i puno brza sada takodjer ima ovu opiciju. Odnosno daje vam mogucnost da izaberete vise aplikacija od jednom i onda da ih sve instalirate u isto vrijeme, ustedjujuci vam mnogo vremena u procesu.

Ovo je narucito dobro nakon svakog jailbreak-a, kada zelite da povratite telefon tocno kakav vam je bio prije jajilbreak-a. I jos bolje za one koji email teathered jailbreak, i poslje svake Cydia instalacije moraju ponovo raditi jailbreak boot.

Kako instalirati vise aplikacija u Cydia-i?

Ako zelite da instalirate vise aplikacija, morate prvo (jednu po jednu) naci aplikaciju koja vam treba i pritisnuti “install” u gornjem desnom uglu. Na sljedecem ekranu ce te vidjeti dugme pod imenom “Continue Queueing”. Pritisnite ga.

Ovo ce vam staviti tu aplikaciju u Queue (na cekanje) da se instalira na kraju kada ste spremni da instalirate sve od jedom. Sada mozete uraditi isti postupak za sve aplikacije koje zelite da instalirate. Koliko ih god zelite.

Nakon sto ste odabrali vise aplikacija koje su vas zanimale sada mozete kliknuti na “manage” tab a onda na plavo “Queue” dugme u gornjem desnom uglu (slika 1). Tu cete naci listu svih aplikacija koje zelite da instalirate kao i podatke o velicini u MB.

Sada imate opcije da “continue queuing” nastavite cekati, “cancel” ponistite sve sto ste do sada dodali ili “confirm” instalirate sve aplikacije od jednom.

Confirm dugme je u gornjem desnom uglu. U tom trenutuku Cydia ce instalirati sve aplikacije jednu po jednu i onda reboot samu sebe, springboard ili cijeli telefon ovisno o aplikacijama koje ste instalirali.

U svakom slucaju ovo je puno bolje, nego da radite reboot poslje svake aplikacije pojedinacno. Vjerujte mi, ovo ce vam ustediti dosta vremena.

Ako jos ovjek niste upoznati sa Cydia radnjom ja bih vam preporucio da procitate clanak o Cydia-i i upoznate se sa nekim od funkcija ove besplatne app radnje.

Ako vec niste “like” nasu stranicu na Fajsu ili je podjelite sa ostalim prijateljima kojim bi nase informacije pomogle. Takodjer nas mozete naci i pratiti na Twitter-u 24 sata dnevno.

 • Srcan

  Ovo je moglo i prije godinu dana.

  • bionda_015

   Da, to je moglo od iOS 4.x ali ovaj tutorijal je prevashodno namjenjen ljudima koji imaju tethered jailbreak te im se ne isplati nakon svakog instaliranog tweak-a reboot-ovati svoj iPhone i ponovo ga dizati redsn0w-om.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team
   B

 • shaka

  mene zanima dali je moguce izbjeci placanje licence za biteSMS jer kad sam ga prvi put inst radio je savrseno bez greske ali kada sam digao svoj OS na 4.2.1 inst sam biteSMS i iphone mi je otisao u Safe mode jer moram platit ili kupit licencu za biteSMS…pa me zanima jel postoji nacin da se to ikako zaobiđe?!?!…hvala! :D