Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Kako upaliti ili ugasiti video auto-play funkciju u Facebook aplikaciji
facebook-monster

Kako upaliti ili ugasiti video auto-play funkciju u Facebook aplikaciji

Imate li neograničen podatkovni promet na iUređaju? Ako nemate, onda dobro slušajte. Facebook aplikacija za iPhone i iPad već neko vrijeme dolazi sa funkcijom koja vam automatski pokreće video playback htjeli to ili ne. Ako ste jedni od onih kojima je ova funkcija automatski upaljena onda možda niste ni svjesni da vam ova auto play funkcija bespotrebno troši podatkovni promet te da je možete ugasiti ili auto play videa samo kada ste na WiFi mreži.

S druge strane, ako vam ova opcija nije automatski upaljena ovdje ćemo vam pokazati kako da je upalite kako bi vam se videa automatski pokrenula bez da kliknete na play gumb. Upozoravamo vas da će te sa ovom funkcijom prema testovima Facebooka provesti 13% više vremea na Facebooku nego oni korisnici kojima je ova opcija ugašena.

Naima način na koji ova funkcija radi je to što dok vi gledate postove na zaslonu, Facebook aplikacija pre-loada nadolazeća videa (u SD ili HD formatu ovisno o brzini mreže) na koja ćete naići malo kasnije kao bih ih mogla prikazati bez čekanja.

Ako ste jedni od onih koji nemaju previše podatkovnog prometa onda ovdje možete nači način da ugasite tu opciju. S druge stane ako vam ovo nije upaljeno a htjeli bi koristiti ovu funkciju možete je naći zatrpanu u Facebook postavkama te odrediti kada želite auto play na videima.

Postojeće opcije su:

  • Da vam se videa auto play kada ste na mobilnoj mreži ili WiFi
  • Kada ste samo na WiFi
  • Ili je možete potpuno ugasiti

Ovaj proces je drugačiji u različitim inačicama Facebook aplikacije. Mi smo testirali na v.27.0.0.10.12.

Kako ugasiti auto play back videa u Facebooku

Korak 1: Otvorite Facebook Aplikaciju
Korak 2: Kliknite na “More” Odnosno peti tab na dnu
Korak 3: Kliknite na “Settings” pri dnu
Korak 4: Kliknite na Videos and Photos
Korak 5: Kliknite na Auto-Play

Tu sada izaberite jednu od gore navedenih opcija koja vam se najviše dopada.

facebook-1
facebook-2

Za starije inačice Facebook aplikacije trebate otići u postavke iPhonea-iPada, te kliknuti na Facebook pa onda na Video Settings. Tu ćete naći slične opcije koje će vam dozvoliti gašenje ili paljenje auto/playa.

Kad smo već kod Facebooka ne zaboravite nam se predružiti putem Omizio Facebook stranice.