Monday, 18 October, 2021
Home >>> Ostalo >>> Fotografija >>> Kako uslikati foto usred video snimanja sa iPhoneom ili iPodom
photo-video-main-iphone

Kako uslikati foto usred video snimanja sa iPhoneom ili iPodom

Siguran sam da mnogi od vas ovo već i znaju ali za one koji su novi u svijetu Jabuke ovo će biti interesantna funkcija stock kamere.

S izlaskom iOS-a 6, Apple je bez naznaka dodao funkciju koja vam dozvoljava da uslikate fotografije za vrijeme snimanja videa na vašem iUređaju u isto vrijeme. Znači ako ste ikada snimali neku akciju te poželjeli da imate i koju sliku u isto vrijeme sada možete i to.

photo-video

Da bi uslikali foto za vrijeme video snimanja, sve što trebate uraditi je kliknuti na ikonicu kamere koja će se pojaviti nakon što započnete snimati video. (Pokazano na slici)

Fotografije i videa će vam biti spremljene u foto albumu a su fotografije uslikane u 1080p video razlučivosti a ne u 8MPX razlučivosti.

Na žalost iz nekog razloga ova funkcija je moguća samo na iPhoneu 5,  te ju uopće nisam vidio na iPadu ili iPod Touchu.

UPDATE ZA iPHONE 3GS/4/4S, te iPod: Ako imate jailbreakan iPhone 3GS, 4, 4S, iPod Touch 5G ili 4G, iPad 2,3, ili 4 ili čak i mini, sada možete osposobiti ovu funkciju na svim tim uređajima putem besplatnog Cydia tweak pod imenom Still Capture Enabler 2. Naravno morate biti na iOS 6 i novije.

Što mislite? Kako vam se sviđa? Da li je korisno ili?

 • Korisna stvar no nekako Apple postaje sve odbojniji. Previše su zatvoreni i novosti daju samo za najnovije uređaje (i to isto ne sve kako ste napisali).

  • da da

   Slazem se po tom pitanju je android bolji, apple kao da trazi od tebe da mu svaki put kupis novi uredaj, a sada kako izlazi svako toliko novi iphone, mislim da je bezveze odvajati dvije plate… za nesto sto ce ti dok trepnes biti staro….

   • iPhone izlazi jednom godisnje zadnjih 6 godina? Kako mislis svako malo?

 • WhoSee

  Kod mene nema a na 6.1.2 sam.

 • HRVAT IZ ZAGREBAA

  Odlicna stvar, ali jos uvijek imam četvorku, čeka se 5S :)

 • AkuZ

  dobar stvar svidja mi se

 • Dovla

  Zar nije lakše napravit samo screenshot za vrijeme snimanja?