Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Pokvario vam se home gumb? Evo kako nastaviti koristiti iPhone bez problema.
screen-shot-2016-11-08-at-8-09-24-pm

Pokvario vam se home gumb? Evo kako nastaviti koristiti iPhone bez problema.

Pokvario vam se home gumb? Ne brinite, na sreću možete nastaviti koristiti iPhone pomoću softverskog home gumba. Iako ova opcija mnogima nije poznata, te je malo i sakrivena u postavkama, ovdje ćemo vam pokazati gdje da ju nađete i kako da ju aktivirate kako bi nastavili koristiti iPhone.

Jasno nam je da u nekim situacijama nećete moći ni otključati iPhone, a kamoli doći do ovih postavki. U toj situaciji nema druge nego da popravitite home gumb.

Softverski home gumb je opcija koja može pomoći dok ne popravite hardverski gumb ili ako vam se ne troše novci na popravak. Možete ju nastaviti koristiti cijelo vrijeme nakon što se malo naviknete.

Prije nego što nastavite, saznajte Kako kalibrirati home gumb na iUređajima s hardwerskim home gumbom ako vam ne radi baš najbolje.

Možda vam ne radi Lock gumb? Pogledajte kako ugasiti iPhone ako vam ne radi Power Lock gumb.

Kako aktivirati softverski home gumb:

1. Otiđite u postavke (Settings)

2. Kliknite na Općenito (General)

3. Kliknite pri dnu na Pristupačnost (Accessibility)

4. Kliknite na AssistiveTouch (AssistiveTouch)

5. Upalite opciju za “Assitive Touch”

6. Sada će vam se pojaviti novi kružni softver gumb pri dnu zaslona na desno.

7. Kliknite na njega i tu će vam se pojaviti home gumb opcija.

software-home-gumb

Ovaj softverski home gumb radi isto kao i hardverski, (dvostruki klik za šetanje kroz aplikacije, stisnuti i držati za Siri i tako dalje). Ako imate iPhone 7 ili noviji uređaj sa softverskim gumbom, ne brinite, jer je ova opcija automatski aktivirana.

Ako imate 3D Touch

Ako imate noviji uređaj od iPhone 6s ili noviji, te imate 3D Touch, onda možete 3D touch pritisnuti kao home bez pozivanja menija s opcijama.

Štoviše, možete prilagoditi 3D touch funkciju softverskog home gumba i za neku drugu opciju osim home gumba. Na primjer da otvorite Siri ili Multi Tasking ili Double Click ili jednu od mnogih drugih funkcija koje možete naći u ovom meniju.

3d-touch-actions

To možete napraviti u istom AssistiveTouch meniju tako što kliknete na “Customize Top Level Menu”, pa onda na “3D Touch” opciju i izaberete ulogu za home gumb.

I to vam je to! Nadam se da će vam ovo pomoći u slučaju kada home gumb zašteka.