Thursday, 19 September, 2019
Home >>> Tutoriali >>> SAM iPhone Unlock – Kako otključati bilo koji iPhone na bilo kojem basebandu ili mobilnoj mreži
iphone-unlock

SAM iPhone Unlock – Kako otključati bilo koji iPhone na bilo kojem basebandu ili mobilnoj mreži

UPDATE: Na zalost kao sto smo i ocekivali Apple je vec zatvorio SAM rupu i ovaj nacin unlocka vise ne radi. Vise detalja mozete naci ovdje.

Od danas vam je, nakon dugo iščekivanja, dostupna nova metoda za otključavanje svih iPhonea, na svim basebandovima i svim mobilnim mrežama, uključujući i najnoviji model, iPhone 4S.

Kineski hacker zvani Loktar_Sun, pronašao je trik pomoću kojeg je moguće otključati iPhone putem već poznatog Subscriber Artificial Modulea pod imenom SAM.

Ako već duže vrijeme posjećujete Omizio blog, onda ste vjerovatno već i čuli za Sama Bingnera a i za sam SAM tweak o kojem smo već pisali u više navrata.

U zadnjoj inačici SAM, osim dosadašnje haktivacije uređaja, nalazi se opcija koja može potpuno da otključa i aktivira svaki iPhone. Metoda je testirana na iOS 5, iOS 5.0.1 i iOS 5.1, mada bi trebala raditi i na bilo kojoj drugoj inačici (u slučaju da ste iz nekog razloga još uvijek na starijoj verziji).

SAM radi na principu varanja iTunesa, kao da koristite legalnu karticu sa normalnim ICCID brojem na legalnoj mreži, što dozvoljava Apple aktivaciju te korištenje iPhona na bilo kojoj mreži. iPhone se može slobodno rebootati i syncati sa iTunesom dok god koristite istu Sim karticu.

Nova metoda unlocka je testirana na iPhoneu 3GS, iPhoneu 4 i iPhoneu 4S širom svijeta, te je potpuno odobrena od strane iDev Teama i njihovog glavnog čovjeka @musclenerda. Novi unlock radi sa svim poznatim basebandovima.

Kao i uvijek, Omizio blog vas upozorava da sve upute na ovom blogu pratite na osobni rizik i da Team Omizio nije odogovoran za ikakve probleme sa uređajem.

Upute za iPhone Unlock:

Prije nego počnete, vrijedno je napomenuti:

 • Da biste pratili ovaj tutorial potreban vam je jailbreakan iPhone koji nije na IMEI Black Listi.

Upute kako jailbreakati pojedine modele iPhonea možete naći u našoj Jailbreak sekciji. Ovaj unlock radi i sa SemiTethered jailbreakom za iOS 5.1.

 • Računalo sa pristupom internetu
 • Posljednja inačica iTunesa
 • Ova metoda otključava i aktivira Sim karticu, dakle, ako iz nekog razloga zamijenite Sim karticu, morat ćete ponoviti ovu metodu otpočetka.
 • Ova metoda ne radi ako vam je iPhone hacktiviran.

 

Korak 1: Skinite “Sam” Tweak sa Cydiae

Da biste skinuli “SAM” tweak, morate dodati Sam Bingner repo u Cydiau. Adresa je  repo.bingner.com.

Kako dodati Cydia repo source?

Korak 2: Nakon instalacije, kliknite na Sam ikonicu te otvorite tweak. Također ne zaboravite da stavite Sim karticu koju želite otključati u iPhone.

Korak 3: Odite u “Utilities” te ako vam je iPhone već aktiviran sa nekom drugom originalnom mrežom, kliknite “Deactivate”. Ako nije, nećete imati ovu opciju.  ActivationState bi trebalo biti “Unactivated”

Korak 4: Kliknite na “Method” te na “By Country and Carrier” Opciju. Sada se vratite na početnu stranicu te odaberite zemlju i operatera na koji vam je zakljucan iPhone. Neki kažu da ovdje možete izabrati i automatsko namještanje, mada to nismo testirali. Takodjer ovisno o operateru na koji vam je zakljucan telefon pogledajte “Sim ID” sekciju. Neki operateri imaju vise od jednog Sim Ida, tako da ako imate problema sa aktivacijom trebate probati i druge ID’ove na listi.

Korak 5: Nakon toga, kliknite na “More Information” te kopirajte IMSI broj pod “SAM Details”. (Copy and Paste – Click, Hold, Select All, Copy).

Korak 6: Odite nazad na “More Information” te kliknite na “Spoof Real SIM to SAM”.  Sada na glavnom zacelju, vratite metodu na Manual, ako se vec nije prebacila te zaljepite IMSI broj koji ste kopirali u petom koraku.

Korak 7: Odite nazad u “Utilities” opciju i kliknite na “Attempt Activation”. iPhone će vam se respringati.

Korak 8: Odite nazad u SAM Tweak te na prvom zaslonu, pod “Subscriber Artificial Module”, kliknite na Enabled opciju kako biste je ugasili. (Disable)

Korak 9. Spojite iPhone na iTunes putem USB kabla te pričekajte par trenutaka. Dobit ćete error poruku da je aktivacija failed ali to je potpuno normalno.  Nakon par trenutaka vidjet ćete svoju mrežu u gornjem lijevom uglu iPhonea, što znači da vam je uređaj uspješno otključan i aktiviran.

Ako vam nakon 20ak sekundi uređaj još uvijek ne bude aktiviran, iskopčajte kabal te ga ponovo ukopčajte i probajte to par puta. Ponekad aktivacija prođe otprve a ponekad je potrebno probati nekoliko puta. Budite stripljivi.

Update 1: Ako vam ni to ne uspije, kliknite na “Phone number” na glavnom iTunes zaslonu te pogledajte da li vam se ICCID u iTunesu podudara sa onim u SAM twekau (More Info sekcija). Ako ne, onda morate ponoviti postupak od prvog koraka.

Update 2: Danas 25.4.12 SAMprefs je dobio update koji vam dozvoljava da napravite iPhone unlock pritiskom na jedan gumb. Tutorial ovdje. Prvo probajte ovu metodu posto je kraca i laksa. Ako vam ne uspije mozete se vratiti na ovaj tutorial.

Update 3: Ako dobivate gresku “Original Carrier Sim” pogledajte upute kako je skloniti putem iFilea.

Update 4: Ne zaboravite obavezno backup vas unlock status dok Apple nije zakrpio ovu rupu. Upute mozete naci ovdje.

Update 5: Iako je nas izvor tutoriala bio Redmondpie.com, vidimo da na netu ima razlicitih postupaka za ovaj unlock koji se malo razlikuju od naseg tutoriala. Ako vam ne uspije ovaj proces mozete posjetiti sljedece stranice koje imaju detaljne a i malo drugacije tutoriale:

Update 6: Dobivamo informacije iz vise izvora da je Apple zakrpio svoje servere i da SAM metoda za iPhone unlock vise ne radi. Ako vam proces vise ne uspjeva to je onda do toga.

Update 7: Na zalost kao sto smo i ocekivali Apple je vec zatvorio SAM rupu i ovaj nacin unlocka vise ne radi. Vise detalja mozete naci ovdje.

 

To vam je to. Javite nam kako je prošlo i u slučaju da imate kakvih pitanja.

Izvor: [Redmondpie.com]

 • SkylineCRO

  moguce otkljucat iphone 3gs na 5.1 verziji?

 • nadam se da će raditi, evo načina da otključam svoj iPhone 4 koji je zaključan na Vodafone njemačku mrežu. Otključavam ga Geveyem a trenutno je JB unethered; iOs 5.0.1 i 4.10.01 BB.
  Razmišljam o tome da ga narednih dana redovno nadogradim na 5.1 s podizanjem BB-a… Ovo bi trebalo omogućiti da se softwerski otključa i sa najnovijim BB-om, zar ne?

  • Da ova metoda nema veze sa basebendom. Moći će. Bar za sada. Mada bi Apple ovo mogao promijeniti sa sljedećom inacicom itunesa.

 • Samidobh

  Sta je sa iphone 3gs bb 6.15 :/

 • Gogyyy

  i, neradi na 4s??

  • Radi i na 4s.

  • Stricek

   Glup si ko neka stvar kad ne čitaš da radi na svim modelima, i svim fw-ima….

 • Berdas007

  Dali to znači ako napravim restore da ću opet morati raditi jailbreak pa ovaj proces za aktivaciju?Hvala

  • Da. Restore preko itunesa ti skida jailbreak.

 • Weco8 Ri

  pred nekih 6h sam napravio unlock na iphoneu 4,soft 5.0.1 ,bb
  04.11.08. sa t-mobile na tele2..update-ao sam na 5.1 i kad je zavrsio update odmah mi je iphone bio na tele2.bez jailbrejka il ponovno unlocka! :))

  • Ček, ček znači li to da ti je iPhone bio “otključan” i nakon nadogradnje na 5.1? Neobično..

   • Dl

    Ostat ce otkljucan al pitanje je koliko,jer se na ovaj nacin vara itunes da koristite karticu na koju je mob zakljucan. Vjerovatno ce s iducim itunsom zakrpe izac.

 • Danijel Dedic

  radi provjereno ! ios 5.0.1, baseband 02.10.04

 • Ljudi

  napravio na 4 i 4s oba na 5.0.1. zna li se kad bi mogli zatvorit tu rupu?

  • Dejan Slavicek

   moze pomoc

 • Dejan Slavicel

  Odite nazad u “Utilities” opciju i kliknite na “Attempt Activation nemam tu opciju zna li netko gdje sam pogrijesio????

 • mahinalno sam odabrao i SIM ID i sad ga ne mogu iskljucit’… niti otkljucat’. moze pomoc?

 • MnM

  Kad odem na Attempt  Activation pise : Activaction reports Error: Unable to retrieve storeBag

  •  i meni je jednom to pisalo sad pise “Activation report Errror: Activationinfo rejected. You must select orginal carrier SIMID of your phone.”

   • Sone79

     I ja isto… Pomoccccccc

    • Dk

     Probajte nakon odabiranja country and carrier ispod toga imate opciju SIM Id udi te tu i odaberite broj prvi koje pokaze,mislim da je jedan jedini. Ja mislim za vip da pise 21910,tmobile sam zaboravio.

 • Uradim sve po koracim ali kad dodjem to “Attempt Activation” izbaci mi “Activation report Errror: Activationinfo rejected. You must select orginal carrier SIMID of your phone.”
  Heeepl

 • Jacimovic88

  evo provjeren link, ja sam pomocu njega do sad otkljucao 6 iPhone-a, na razlicitim BB, ukljucujuci 4.11 i 4.12

  • Sone79

   koji?
    

  • Alen Koren

    Da li iphone mora biti jailbreakan prije tog postupka?

 • Shelac

  “Attempt Activation” izbaci mi “Activation report Errror: Activationinfo rejected. You must select orginal carrier SIMID of your phone.” + iTunes ne učitava karticu.Pitanje: da li treba odabrati mrežu sa koje je uređaj originalno došao (na koju je zaključan) ili mrežu koju želim otključati?
  Većina ima ovaj problem!

  • Dk

   Pod country and carrier odabrat mrezu na koju je mobitel zakljucan.

 • Shelac

  Dajte mi jedan VIPNET IMSI, biću zahvalan :)

 • Trenutni iTunsi na ovom notebooku su mi 10.5.3.3. za Windoze.. Smijem li ih nadograditi, preuzeo sam jutros zadnju verziju (misim da je 10.6.X.. – nadam se da nisu zakrpali rupu..)? Hvala

 • koji tocno iTunes treba biti? i dali je nekom uspjelo otkljucat 4s sa ovim? hvala

 • Icajomi

  kako doznati svoj imsi broj

 • Kreha8

  Uspijelo je…otkljucan je 4s (vip) i sad je unutra njemacka katica O2-prepaid….nakon puno muke i ne bas sasvim dobrog objasnjenja (gore navedenog)
   Kliknite na “Method” te na “By Country and Carrier” Opciju. Sada se vratite na početnu stranicu te odaberite svoju matičnu zemlju (ujedno i zemlju vašeg mobilnog operatera). Neki kažu da ovdje možete izabrati i automatsko namještanje, mada to nismo testirali. (dali staviti operatera kojeg pokusavamo otkljucati ili onog koji je dosao sa mob)…malo samo pojasnite taj pojam i mislim da nece biti problema

  hvala jos jednom

  • i onda kojeg operatera biramo u tom koraku? Da li originalnog operatera ili onoga čiju karticu pokušavamo odključati na tom iPhoneu? Ja sam svoj iPhone morao haktivirati snowbreazom.. Da li to znači da ga ne mogu otključati ovim postupkom? Nemam važeću Vodafone.de karticu na kojoj je zaključan moj mob.

  • Dk

   Odabires operatera na ciju je mrezu mobitel zakljucan,znaci ako je zakljucan samo na VIP mrezu,odaberes nju.

 • slaven

  drugačij mi je sam nego gore navedeni
   

 • Tome76

  ne radi, sve sam probao i itunesi uvijek na prvom zaslonu kazu da se taj sim ne moze aktivirati!

 • flasha

  Meni ovo nikako ne uspijeva, neznam di grijesim sve po uputama kako je Omizio napisao sam napravio….

  • Damir Korjenic

   Pod korak 5 kopriaj imsi iz SAM podrucja a ne SIM…

 • Kurac10000

  Omizio ti si za kurac

 • Kraljony

  uspio sam posle 5 mjeseci cekanja najbolji ste…”D

 • PAŽNJA!
  Svi oni koji imaju problem sa:
  “Attempt Activation” izbaci mi “Activation report Errror:
  Activationinfo rejected. You must select orginal carrier SIMID of your
  phone.”…

  Stvar je vrlo jednostavna problem kod ovog turorijala je u Koraku 5…gdje kaže da kopirate IMSI pod “SIM Details” a vam u biti treba onaj pod “SAM Details” nakon sto ga kopirate kliknete na:
  “Spoof Real SIM to SAM” a na početnoj strani zalijepite onaj koji imate u clipboardu i ACTIVATE i RADI :)

  Greška u prevodu il gdje vec ne znam, al sinoc sam zbog toga do 5 sjedio i pokusavao uzalud :)

  • Tome76

    ajde mozes li molim te za sve nas, korak po korak kako tocno ide! hvala

  • Mateo

    Imam isti problem , molim pomoč

  • Veldine, neznam zasto to vidis u tutorialu. To je bila greska do mene ali jedno 6 minuta nakon sto sam orginalno postao tutorial. Ispravjeno je prije i prvog komenta. Ti imas neku cached kopiju stranice. Probaj CTRL+F5 na tastaturi da refresh page i dobijes update za korak 5. 

  • SIMID greska je u tome sto neki operateri imaju vise SIMIDova. Nakon izabiranja zemlje i operatera kliknite na Sim ID polje te izaberite jedan od vise SIM ID. Jedan od tih ce raditi. Naravno ako znate koji SIM ID vam koristi operater odmah izaberite taj. To je isto objasnjeno u tutorialu. 

 • novice

  Pozdrav, ja imam Iphone 3g otkljucan i jailbroken na 06.15.00 i sad me interesuje da li bi sa ovim dobio nazad gps, ako ne onda mi nista ne mijenja…

  • Ne. Ovo ti nebi promjenilo baseband, sto znaci da nebi popravilo probleme sa time basebandom. 

   • novice

     Ok, a postoji li ikakva mogoucnost da se promijeni baseband, tj. postoji li rijesenje za moj problem ili ne

 • novice

  Pozdrav, ja imam Iphone 3g otkljucan i jailbroken na 06.15.00 i sad me interesuje da li bi sa ovim dobio nazad gps, ako ne onda mi nista ne mijenja…

 • nemogu nikako dodat u cdiu repo pise mi time out

  • Tome76

   repo je izgleda maknut ili je prevelika guzva :(

  • Guzva

 • nemogu nikako dodat u cdiu repo pise mi time out

 • milje18

  Imate na iClarified originalni detaljan potpuno ispravan tutorijal u 29 koraka, samo je na engleskom.
  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21501

 • orostite ali ja imam iphone 3g i nijedan jailbreak ne paše na moj iphone???

 • Joseo

  Da li je netko uspi iz prve napraviti unlock s ovim objasnjenjem ???

  • Kraljony

   sveo ovo pratı samo moras ımat IMSI broj od kartıce na koju telefon radı ı samo to kopıras ubacıs drugu kartıcu taj br pastujes ı to tı je to…samo pratı pazljıvo…

   •  ili IMSI broj od kartice ili broj od SAM-a

    • Kraljony

     tvoj broj od kartice orginal

 • Me

  sve urendo ide do zadnjeg koraka kad izbaci itunes gresku i nakon toga bi tribalo pokazati signal, ali nece …  

  •  moraš više puta iskljućivati-ukljućivati kabl dok iTunes ga ne prihvati (nadam se da si ugasio SAM)

 • Joseo

  Da li se izabere Original SIM,ili SIM na koji zelite napraviti unlock. 
  Ovaj link sljedite i radi sve OKhttp://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21501 

  • Izaberes Zemlju i Operatera na kojem ti je zakljucan telefon. 

 • Marrioo

  Sve ok prošlo na 4S. Sve radi ok. Pozdrav.

 • smekeR

  Imam problem kad ocu dodat Sam Bingner repo u Cydia-u mi pise: “Verification Error” The request timed out :S

 • Nixa11

  repo time out???

  • Mateor

    Isti problem…

   • Repo je očigledno Down. Milijuni pokušavaju u isto vrijeme. Probajte kasnije.

 • Icajomi

  zašto imam iste podatke pod sim i sam details

  • Treba da ih imaš ali tek nakon što kopiraš SAMov IMSI  onda klines “Spoof Real SIM to SAM i tad su i pod SAM i pod SIM Details isti podaci, e tad ides na pocetnu i mijenjas IMSI a onim koji imas u clipboardu nakon tog Utilities – Activation…i akd se respringa to je u biti veci dio posla gotov onda udasis SAM o navaljuješ na iTunes dok ne prihvati tvoj mob :)

   • Mateo

    Di se ide za nači IMSI u clipboardu

 • acko

  nemogu ga deaktivirati..stalno pokazuje FactoryActivated  kako to rijesit?
   

  • manson

   isto kao kod mene

 • Nina

  Ja sam kupila telefon koji je valjda zakljucan na neku rumunsku mrezu. Koristim gevay karticu i ne smem da uradim update iOS-a. Kazite mi je l’ se ovo odnosi da to otkljucavanje? Da vise ne moram da koristim gevay i da mogu da update-ujem sta god hocu. Kad hocu. I kako hocu :) da ga koristim kao bilo koji ovde kupljen. imam iPhone 4.

 • SrbijaDoTokia

  Dame i gospodo, nakon vise sati kidanja zivaca, :) uspesno sam otkljucao iphone4 na 5.0.1 sa 2.10.04bb. Radi super i preporucio bi svakom ko je zaglavljen sa gevey-om da ovo uradi. Ak
  P.S.
  Ako vas nesto muci posite i rado cu vam pomoci. ;)
  Pozz iz Beograda.

  • ubacio sam softver ios 6.0 i sad nece da mi aktivira iphon.. inace imam iphon 3gs.. moze li neko da mi pomogne kako da ga aktiviram?

 • Sila1412

  Jel treba ima original karticu od mreže na koju je zaključan da bi dobio IMSI?
  Ili je on več upisan u mob

  • SrbijaDoTokia

   Ne treba, samo treba da znas koja ti je orginalna mreza i nju biras in country, pa onda carrier…
   Vazno!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ispod Carrier imas opciju SimId…tu udjes i oznacis taj petocifren broj.
   Neke mreze imaju vise tih brojeva, pa ako ti ne uspe iz prvog puta moraces da ponovis proces.

 • Maninblack

  smije li se telefonu raditi update softwera?

  • Guest

   I mene isto zanima

   • Sone79

     sme al posle moras ponoviti ceo postupak unlok-a

 • DK

  the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported

  To mi izbaciju itunes… jucer sam uredno otkljucao iphone na tele2,jutros mi nije prepoznavao karticu i ponvo sam pokusao otkljucat i stalno mi ovo izbaciva,ima li ko kakvo rijesnje?

  • SrbijaDoTokia

   revert lockdown to stock…pa sve ispocetka.

 • elo

  Kada dodem do koraka Attempt Activation javi mi gresku : ” Activation reports Error: Activationinfo rejected. You must select the original carrier SIMID of your phone ” 
  Sta da radim ???????????????

  • Moraš izabrati zemlju i operatera na koju ti je zakljucan iPhone.

   • ivan

    odaberem, Croatia , T-Mobile , ali mi javi tu gresku,i kada upalim itunes javi mi kao da trebam staviti original karticu ??

    • ivan

     Rijesio sam sve,samo mi to javlja u itunesu,pa ne mogu dalje ??? Ima li veze sto je u mene software 4.3.3

 • sejfo

  Dali netko zna šta uraditi da bih deaktivirao iphon.Uradim sve kako je napisano ali i dalje piše da je Activation state aktivan.

 • ivan

  Kada Uradim sve kako je napisano,u Itunesu mi izbaci samo poruku,kao da se mogu spojiti jedino sa Original karticom i mrezom,ne mogu nista da uradim . POMOC ?????????????

 • sam

  jupiiii  uspjesno odradjeno, nakon 6 mjeseci cekanja iphone mi postao koristan, ja sam koristio 
  Auto Detect method  jer sa 
  “By Country and Carrier”  nisam mogao zbog SIMID ni jedan mi nije odgovarao sa moju SIM, uvijek mi izbacivalo gresku kad hocu respringati iphone, tako da pokusate na sve nacine ili sa drugom sim karticom, ja sam dugo vremena proveo otkljucavajuci, ali isplatilo se.
  Pa tako nemoj te ni vi odustati, jer stvarno radi. pozdrav i sretno svima

 • ivan

  Rijeseno sve, Iphone radi na ERONET MREZI :D

 • Sila1412

  Kak dobit IMSI od O2 mreže iz UK ako nemaš original karticu?
  Treba mi jer bez toga nejde
   

  • Joco Delija

   UK O2 IMSI: 82943019334505400

 • Deangalli

  sve sam probao, I CydiaBlogiCertifiediDownloadBlog – VideoNO SERVICE. Piše da je aktiviriano ali ništa. U itunesu sve ok.

  • Deangalli

   rjesio sam. isao sam u network i izabrao mrezu. sad radi sve ok.

 • Ivan

  Ako ugasim i upalim uređaj dali moram cijeli postupak ponoviti ili je uređaj i dalje otključan?

  • Sam

   I dalje je otključan, samo kad mjenjaš sim moraš sve iznova raditi.

 • Fani

   Super , raboti na T-mobile Makedonija , yeeeeeee :D

 • PoPoL@

  Tweak radi bez problema! Vec ranije sam SAM  koristio na gevey sim-u da bih ukljucio push notifications, imessages i facetime. Sada moj iPhone 4 ios 5.0.1 sa preserved baseband 4.10.01 radi bez gevey sim-a.

  Svaka cast na postu i na tweaku.

 • Zlatan-1985

  dali je sad moguce na 3gs 05.15.05 otkljucati pomocu ovog ..mada sam ja podigao na 06.15.00.

  • Pise bilo koji iPhone na bilo kojem basebandu.

 • Uspjesno otkljucan i hactivirani iPhone 4.
  Potrebno je u trecem koraku umjesto DeAktivacije odabrati Revert Lockdown to Stock

 • mario

  proradiloooo :D :D ;D 

 • Nixa11

  sve je odlično uspjelo nakon nekoliko pokušaja!! iphone 4 radi na tomatu:)) napokon :))

 • Domagoj_peaceman

  Ako je hackivated jel se moze napravit unlock?

 • 4s

  Pokusao sam otkljucati i slucajno izbrisem SAM i sad ne mogu upaliti iphone.. Nece preko absinth a prvi put je moglo..sta da radim ima li neko ideju.. U potanju je 4s zakljucan na t mobile njemackA pls help

  • Probaj LOCK+HOME drzati 10 sekundi. Ako ne jesi ga probao prikljuciti na iTunes?

 •  pokusavam vec cijeli dan nesto napravit al neide!!! imam i4, bb 3.10.01 ios 5.0.1. i svaki put dobijem error:”you must select the original carrier SIMID of your phone” i “the SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported”.
  mob je zakljucan na VIP HR a htio bi ga otkljucat na T-MOBILE AUSTRIA!
  svi moguci nacini su isprobani preko itunes-a, SAM one click i sve ostale koje sam nasao na netu i nema uspjeha!!!!
  Sta da radim??
  hvala

 • Krupa

   od kako je izaso SAM pokusavam uradit unlock al nista nije uspjelo
  nema druge nego opet Gavey

 • iphone

  jel to apple vec zakrpio ovo provaljeno…?? ako neko pouzdano zna da li jos uvijek radi neka napise…

  • Izgleda da je Apple zatvorio rupu na svom serveru i ovaj proces vise ne radi. Ne radi ni meni vise.

 • ubaio sam softver ios 6.0 i sad nece da mi aktivira iphon.. inace imam iphon 3gs.. moze li neko da mi pomogne kako da ga aktiviram?

  • Ovo vise ne radi. Aktivacija uredjaja se moze uraditi putem orginalne sim kartice na koji je uredjaj zakljucan ili putem razlicitih jb alata. O tome vise u JB sekciji.

 • ivan

  Imam pitanje stiže i iPhone 5 iz Njemačke na iOsu 7.0.2 dali ga je moguče odključat preko gevey nekog ili kako,pročitao sam na ebay-u da ima geveya za iP5 iOs 7.0.2 pa me zanima vaše mišljenje

 • sico

  slucajno sam zakljucao iphon 3g i zanima me dali postoji mogucnost da ga isto tako i otkljucam,dali moze neki savet o tome ..