Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iTunes >>> Sinkronizacija fotografija i fotoalbuma na iPhone putem iTunes-a – Upute
iphone_photo_sync

Sinkronizacija fotografija i fotoalbuma na iPhone putem iTunes-a – Upute

Kako smo u posljednje vrijeme primili dosta pitanja vezano za sinkronizaciju slika u galeriju iPhone-a te kreiranja vlastitih fotoalbuma, odlučili smo vam napraviti tutorial kako bi riješili nejasnoće prilikom procedure sinkronizacije. Dakle, moguće je kreirati vlastite fotoalbume i njihova imena putem iTunes-a no napominjem da te slike i albume nećete moći brisati na samom iPhone-u poput onih fotografija koje su slikane kamerom. Ovdje ću vam objasniti kako se mogu napraviti dva nova fotoalbuma različitih imena u fotogaleriji iPhone-a sa slikama, no vi po želji možete napraviti onoliko albuma koliko vam je potrebno. Za početak, najjednostavnije bi bilo da na desktopu vašeg PC-a kreirate novi folder bilo kojeg imena (ime ovoga foldera neće se pojavljivati u iPhone fotogaleriji). Za primjer ovog tutoriala taj folder ćemo (kao na slici) nazvati Omizio.

Potom otvorimo taj novi folder u ovom slučaju “Omizio” i napravimo za dva nova fotoalbuma na iPhone-u dva nova podfoldera kao npr. dolje na slici imena “Test 1″ i “Test 2″ ( imena podfoldera su imena koja će se prikazivati kao naslov fotoalbuma )

U svaki podfolder stavit ćemo dvije slike

Kada ste postavili slike koje želite imati na iPhone-u spojite ga s računalom i pokrenite iTunes zatim odaberite vaš spojeni uređaj i otvorite rubriku “Photos” kao dolje na slici

Zatim se stavi kvačica na oznaku “Sync Photos from”  otvori se padajući izbornik i odabere se “Choose folder” te kada se otvori mogućnost odabira foldera odaberemo mjesto na kojem se nalaze albumi što bi o ovom slučaju bio desktop računala iliti “Radna površina” kao što je označeno dolje na slici pod korak 3. , zatim samo jednom kliknete na folder “Omizio”  ( samo ga označiti jednim klikom ) ili kako ste već nazvali vaš folder i potvrdimo sa klikom na “Odabir mape”

Sada će se pojaviti sveukupni broj slika koje ste odabrali u gornjem desnom kutu ( pogledaj sliku dolje ) što je u ovom slučaju 4, dvije u svakom podfolderu, odaberemo “Apply” kako bi sinkronizirali slike na iPhone.

Sinkronizacija je završena i možete pogledati u Fotogaleriju na vašem iPhone-u gdje su dodane nove slike i dva nova fotoalbuma koji su željenog imena. Također znajte da će se pojaviti još jedan album u iPhone galeriji imena “Foto knjižnica” u kojem se prikazuje sadržaj oba nova albuma.

Kada želite dodati nove slike otvorite glavni folder na računalu i dodate željene slike u onaj podfolder (fotoalbum) u kojem želite da se nove slike pojave, iTunes postupak sinkronizacije ostaje isti. Ukoliko poželite dodati novi fotoalbum u iPhone, i fotogaleriju zatim, samo kreirajte novi podfolder unutar glavnog foldera na računalu. Postupak brisanja slika i albuma sa iPhone-a je jednostavan tako da obrišete željenu sliku/podfolder na računalu i napravite iTunes sinkronizaciju.

Tutorial je izveden s mogućnostima Windows-a 7 i iTunes 10.1.2

Posjetite Omizio.com i na Facebook-u ili Twitter-u, a svakog jutra umjesto novina možete pročitati email dnevne novosti sa našeg bloga.

 • Barecomb

  Ili jednostavno napravite ono sto sam ja napravio. Prodate iphone i kupite si neki od boljih uredjaja na androidu. Kao ja na primjer htc desire hd.

  Tako osim sto ste dobili odlican telefon, postupak stavljanja slika na mobitel je puno jednostavniji. Sa htcove stranice skinete program koji se zove htc sync. U njemu odaberete direktorije koje zelite imati i na telefonu i kliknete sync now.

  A ako pozelite neku od slika obrisati ili ne daj Boze poslati nekom na mail to sve mozete napraviti na samom mobitelu koliko god to zvucalo kao science fiction.

 • Bradenovic

  ja nisam napravio podfolder nego sam direktno iz albuma na kompu prebacio slike na iphone4 i sad ne znam kako to obrisati???? moze pomoc

 • Loona

  Prebacila sam slike sa kompjutera na iphone, a on ih je u iphone-u složio po nekom svom redoslijedu…a ne onako kako je na kompu. Slike su sve istog datuma, a nazivi su IMG (1), IMG (2), IMG (3)… No on ih je složio IMG (1), IMG (10), IMG (100)…
  Probala sam i rename-at slike da nose naziv IMG (001), IMG (002)… Ali opet ih je zbrčkao :( Postoji li način da ih složi redoslijedom kako je i na kompjuteru?

 • ArrOGI

  KAKO IZBRISATI ALBUM NEMOGU NIKAKO KAKO PISE GORE?

 • juraj

  stisuno sam nekakvo azuriranje i umjesto novih slika na iphoneu 4 pronasao sam slike sa starog iphonea, dali ima sanse da vratim slike? dal su mozda moje slike negdje spremljene?