Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Slučajni iPhone update više nikada, uz pomoć Recovery guard-a
iTunes-Restore-460x250

Slučajni iPhone update više nikada, uz pomoć Recovery guard-a

Ako i dalje iTunes smatrate kompliciranim programom i ne želite ništa prepustiti slučaju, onda je program RecoveryGuard prava stvar za vas. Većini vas se dogodilo da greškom update-te svoj iPhone, a sa update-om ode i jailbreak, kontakti, slike, aplikacije i sve ostale korisne stvari i uspomene koje smo imali. Netko je to uradio nehotice, nekome je to uradila supruga koja je htjela samo prebaciti par pjesama, a netkome se to pak dogodilo tijekom noći dok je ostavio puniti svoj iPhone konektiran na računalo. Kako god bilo, nakon takvog događaja svatko od nas bi se uhvatio za glavu, a oni koji su imali manje sreće, telefon od nekoliko tisuća kuna su nekoliko mjeseci nakon toga držali u ladici.  Instalacijom aplikacije RecoveryGuard spriječiti ćete ponovnu potencijalnu pogrešku, a update iPhone-a se više nikada neće dogoditi greškom.

Naravno, da biste mogli koristiti ovu aplikaciju morate imati jailbreak-an iPhone i instaliranu Cydia-u. Ako do sada još niste obavili jailbreak, sada je pravo vrijeme za to, obzirom da su izbačeni alati koji prave untethered jailbreak za sve iOS-e. Glavne prednosti jailbreak-anog iPhone-a ekipa Omizio teama je pokušala predstaviti u recenziji 22 dobra razloga zašto jailbreak-ati iphone.

Obzirom da friško instalirana Cydia ne dolazi sa source-om na kojem se nalazi ova aplikacija, morat ćete dodati sljedeći source ručno:

http://cydia.pushfix.info

Ukoliko ne znate kako dodati novi repo source u Cydia-u, mali podsjetnik možete pronaći ovdje.  A i ovaj screenshot će vam pomoći da se snađete lakše:

RecoveryGuard

Sada kada ste uspješno dodali source, odite na search bar u Cydia-i, te u njega utipkajte RecoveryGuard. Ponudit će vam se ta aplikacija, zatim tapnite na nju i otvoriti će vam se idući zaslon:

RecoveryGuard

Naravno, kliknite na Install u gornjem desnom kutu vašeg zaslona, pa zatim na Confirm, također u gornjem desnom kutu zaslona. Pustite Cydia-u da dovrši instalaciju do kraja.

RecoveryGuard

Nakon uspješne instalacije, vaša aplikacija se integrirala u iOS, te nemojte očekivati bilo kakvu ikonu na zaslonu. Naime program se integrirao u vaš iOS i svaki idući put kada budete konektirali vaš mobitel sa iTunesom, ovaj program će varati vaš iTunes da na mobitelu imate najnoviju verziju iOS-a.

Znači, ne morate se više brinuti da će vam iTunes ponuditi update, te da će netko nehotice kliknuti OK i nesmotreno napraviti  update i time izbrisati sve što vam je važno na vašem jabučastom ljubimcu.

iTunes

Za mene osobno, ovo je jedna od najkorisnijih aplikacija koje možete pronaći na Cydia-i, a ako dijelite moje mišljenje, ne zaboravite «lajkati» našu Facebook stranicu, ili nas pratiti na Twitter-u i time nas učiniti dostupnijim ljudima kojima bi naši tutorijali i sugestije bile od koristi. Isto tako možete i dobijati mail sa novostima na Omizio.com, svako jutro ili pratiti naše video tutoriale na YouTube kanalu Omizio bloga.

 • Zorangagula

  Da li to znaci da ce varati i appstore i dopustiti instaliranje aplikacija koje traze 4.2 ios a ja imam 4.0.2?

  • bionda_omizio team

   To ne, jer opn samo vara iTunes, ali ne može prevariti aplikaciju koja
   zahtjeva viši iOS…
   BTW, a zašto ne digneš FW na 4.2.1 kada sad imaš i untethered JB i
   Snowbreez ili Pwnage tool da možeš podignuti FW bez dizanja
   BB-a…mislim što te spriječava da moraš ostati na 4.0.2 koji je jedan
   od lošijih iOS-a…???

   pozzz…
   ;-)))
   omizio team

   B

   • Zeljko Sibalic

    A sta je bolje moj 4.1 ili 4.2.1. Moj je dosta spor.

    • bionda_omizio team

     Ako ti je 3G u pitanju, a vjerojatno jeste…onda ti je što se tiče
     brzine svejedno…ali po meni je bolji izbor 4.2.1.

     pozzz…
     ;-)))
     omizio team

     B

    • bionda_omizio team

     LinkedIn
     ————

     I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

     – ja ja

     ja ja
     car at Čarobna Bundeva
     Croatia

     Confirm that you know ja ja
     https://www.linkedin.com/e/wykfxd-glcapuyk-4p/isd/2514664620/x98PKeca/


     (c) 2011, LinkedIn Corporation

   • Zorangagula

    Morat ću, sad kad je snowbreeze izašao…

  • bionda_omizio team

   LinkedIn
   ————

   I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

   – ja ja

   ja ja
   car at Čarobna Bundeva
   Croatia

   Confirm that you know ja ja
   https://www.linkedin.com/e/stcbyi-glcaptud-w/isd/2514664447/EXOIFcFc/


   (c) 2011, LinkedIn Corporation

 • Pega Ctg

  Dal radi kasnije restart preko itunes-a?

 • Danko

  pojavila mi se ova slika (sa itunes i usb konektorom crna) na iPhonu i nemogu mu nista stra da radim ???

  • To znaci da moras “restore” iphone preko iTunesa? Sto si radio sa telefonom da se to pojavi? Ne zaboravi ako napravis restore na najnoviju verziju izgubices “unlock” ne znam da li ti treba ili ne. Javi nam se preko Fejsa sa vise detalja ako nisi popravio.