Friday, 28 January, 2022
Home >>> Tutoriali >>> StifleStand – Sakrijte Newsstand ikonu uz pomoć računala
stiflestand

StifleStand – Sakrijte Newsstand ikonu uz pomoć računala

Prije nekoliko dana developeri Filippo Bigarella i Comex pokazali su nam StifleStand, aplikaciju za Mac koja omogućava svim vlasnicima nejailbreakanih iUređaja da na jednostavan (i jedini) način sakriju Newsstand ikonu. Od danas je StifleStand dostupan i za Windows.

Newsstand je jedna od onih Apple aplikacija koju bi mnogi zaboravili jer nemaju koristi od njih. Odlukom koja izaziva nevjericu i dan danas Appleovci su odlučili da se Newsstand neće moći ubaciti ni u jedan folder. Ako ste jailbreakali svoje uređaje onda ste mogli koristiti NoNewsIsGoodNews tweak iz Cydiae a sada se od dosadne ikone možete spasiti uz pomoć računala. Idemo sada u detalje.

 1. Skinite StifleStand na vaše računalo te ga pokrenite kao administrator (drugi klik na ikonu pa „Run as administrator“)
 2. USB kablom spojite vaš iPhone, iPad ili iPod touch sa računalom
 3. Vaš uređaj navigirajte do stranice na Spring Boardu gdje vam se nalazi Newsstand ikona
 4. U StifleStand programu na vašem računalu kliknite na Hide Newsstand opciju

Newsstand aplikacija će sada završiti u folderu sa nazivom „Magic.“ Bitno je napomenuti da Newsstand nećete moći koristiti dok god se on nalazi u tom folderu te ako pokušate tapnuti na ikonu uređaj će vas odvesti drito na Lock Screen. U Magic folder moći ćete normalno stavljati i druge aplikacije Ikonu ćete morati da izvučete iz foldera ako je budete namjeravali korisiti dalje. Bigarella je upozorio da ova metoda možda neće raditi za sve one koji su instalirali ogroman broj aplikacija na svoj uređaj. Javite nam kako je prošlo.

Ako ipak volite imati Newsstand blizu prstu onda pogledajte i magazine VIDI i Šesta Brzina.

 • Jale

  Postoji jednostavnije resenje! Stavite ikonicu newstand da bude treca u nizu. Potrebno je da budete vesti. Prve dve ikonice ubacite jednu u drugu i tako ce se kreirati folder, odmah zatim ali brzzoo ubacite i newstand. Kao sto rekoh morate biti vesti, ja sam vec na 4-5 iphona to uradio i radi provereno!

 • Dobra ideja. Idemo probati. Thanks.

 • Stiflestand

  link ne radi za skidanje ovog programčića, nijesam uspio da da pronadjem. ukoliko postoji u vašoj bazi, ako možete unesite ga u download na vašem sajtu.
  Hvala.