Sunday, 29 March, 2015
Naslovna >>> Apple >>> iOS >>> Što ako ste zaključali iPhone i zaboravili lozinku? (iPhone Password Recovery)
apple-lock

Što ako ste zaključali iPhone i zaboravili lozinku? (iPhone Password Recovery)

Ako vam se ikada dogodi da zaboravite svoju iPhone lozinku, onda bi vam se moglo desiti i to da bezuspješno provedete sate pokušavajući da otključate svoj uređaj. Ukoliko posjećujete www.omizio.com, nećete gubiti vrijeme na bezuspješne pokušaje otključavanja, jer ćemo vam ovdje pokazati kako da se riješite iPhone lozinke i otključate svoj uređaj.

Ako ste probali da napravite normalni restore pomoću iTunesa, onda već znate da vam to zadržava lozinku i da niste napravili ništa. Međutim zahvaljujući DFU Restore modeu, ipak je moguće izbrisati lozinku sa uređaja.

iPhone Password Recovery Upute:

UPOZORENJE: Ako koristite unlock ili jailbreak, ne zaboravite da vam ovaj postupak podiže baseband na najnoviju verziju koja se ne može otključati, te na najnoviji iOS.

Korak 1: Čak i kada vam je uređaj zaključan, možete ga spojiti sa iTunes-om i napraviti backup. Naravno, morate koristiti isto računalo koje ste koristili za backup i sync i ranije, a ne novo računalo. Prije nego počnete, preporučio bih vam da napravite backup svega, kako ne biste izgubili igre, sms poruke, adresar, itd.(uglavnom sve aplikacije kojima ste se služili). Ako probate ovo na novom računalu, sve će vam se izbrisati sa uređaja.

Korak 2: Stavite iPhone u Recovery DFU mode. Kliknite na lock i home tipku u isto vrijeme. Držite obje tipke 10 sekundi. Nakon toga pustite lock tipku i nastavite držati home tipku još deset sekundi. Vidjet ćete usb kabel i iTunes znak.

Korak 3: Priključite iPhone na iTunes preko kabla i pričekajte dok iTunes prepozna da vam je uređaj u Restore modu. Dobit ćete poruku da morate restoreati uređaj.

Sada kliknite na restore ili restore and update i pričekajte da iTunes odradi svoje, te vam digne uređaj na posljednju iOS verziju i da vam ukloni lozinku.

UPOZORENJE: Ako koristite unlock ili jailbreak, ne zaboravite da vam ovaj postupak podiže baseband na najnoviju verziju koja se ne može otključati, te na najnoviji iOS.

Korak 4: Sada samo syncajte uređaj sa backupom, te vratite sve informacije nazad na telefon i to bez lozinke. I to bi bilo to.

Ako već niste, obvezno instalirajte  ”Find my iPhone” app, u slučaju da izgubite uređaj, pa da ga možete naći preko GPS-a.

 

Source: [LifeHacker.com]

 • ivan

  to neradi probo sam 20 puta i nemogu otkljucat ip

 • katarina

  i ja sam probala par puta i isto neće

 • Luka

  vaja ali mi se ne mice lozinka

 • ivan

  omizio jel moguče kako maknit šifru s iphonea 5

 • zoran

  Omare imam problem i zamolio bih savjet. Kćer zaboravila lozinku na starom Iphonu 4 koji smo htjeli prodati, ima novu cetvorku. Na racunalu smo u međuvremenu reinstalirali windowse tako da starih podataka nema…šta sad? Ne mozemo ga ovakvog prodati jer treba fotografije prebacit na comp, a i kako ces prodavat zakljucan telefon…velika hvala unaprijef na pomoci!

 • Mirso

  Poštovanje, dijete je dobilo mobitel od tetke iz Amerike Iphon 4s koji je već korišten u Americi, igrom slučaja promjenio je lozinku, ugasio tel, lozinku nije zapisao i sada nemože više da koristi Iphon, samo piše ” Iphone deakt, spoji na Itunes ” pa ja pokušavam da bih nekako došao do informacija kako i šta uraditi. Unaprijed hvala, Mirso- Srebrenik

 • Dario Pinkava

  imam iphona 5 i bio sam ga odnio na servis radi gornje tipke jer nije radila medutim zvali su me nakon tri tjedna i rekli da nemogu ga pocet popravljat dok se ne iskljuci opcija trazenje sad kad ga imam nazad nemogu vise aktivirat mobitel jer sam zaboravio i appl ID i lozinku sta i kak sad da uradim da opet on se aktivira

  • http://www.omizio.com Omizio

   Ništa bez lozinke. Praktički koda je telefon ukraden moraš se sjetiti. — Sent from Mailbox

 • calto

  imam problem… Zaboravio sam sifru za Apple ID, mail koji je koristen prilikom otvaranja je ugasen zbog gasenja domena a zaboravio sa i jedno sigurnosno pitanja “dream job”. Na mail koji je instaliran na Iphone 4 nema odgovora od Aple….

 • David

  ne radi , izgubljeno 2 sata -.-

 • Lančy

  Imam problem s Iphone 3G, stavila sam u postavkama ograničenje (da se nemogu aplikacije obrisat,itd.) a zaboravila sam lozinku koju sam postavila. Postoji li neki način da resetiram postavke ili nešto…?
  Molim pomoć, hvala

 • garo

  Kako promjenirti lozinku aifo 4 kad sam je zaboravio

 • IGOR

  Imam iPhone 4 na koji je ubacen iOS 7.1.2 FIRMWARE SISTEM I ZAKLJUCAO SAM GA NA APPLE ID I ZABORAVIO SAM ADRESU I LOZINKU MOZELI SE IKAKO OTKJUCAT…. KAD GA UPALIM TRAZI MI DA UNESEM APPLE ID I LOZINKU?????