Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> iOS 7 koncept donosi više funkcija na Lock Screen
ios7concept

iOS 7 koncept donosi više funkcija na Lock Screen

Istina, iOS se sa vizualnog aspekta nije mnogo promijenio još od dana kada je predstavljen pod imenom iPhone OS. Mnogi entuzijasti priželjkuju neku značajniju promjenu već duže vremena a od kako je Scott Forstall napustio Apple prošle godine oni hrabriji predviđaju da je konačno pravo vrijeme za takvo što. Mnogi dizajneri su ponudili svoje vizije iOS 7 budućnosti a sad se njima pridružuje i čovjek po imenu Mohamed Kerroudj.

Mohamed je svoje napore fokusirao na dva ključna pojma: minimalizam i više funkcionalnosti. Pogledamo li njegovu viziju Lock Screena brzo ćemo primjetiti da je uklonio uzorak koji simulira sivo laneno platno i zamijenio ga sa čistim, bijelim površinama. Na dolazeće poruke ovdje je moguće odgovoriti direktno iz centra za notifikacije, dodati novu stavku u kalendar također nije problem kao ni upaliti/ugasiti WiFi, GPS i drugo.

U drugom videu možemo vidjeti dizajn koji Mohamed priželjkuje za druga iOS rješenja kao što je kalendar aplikacija i kratica za muzički player koja omogućava brži izbor pjesama i bolju preglednost.

Moram priznati da iako ovaj koncept, u jednu ruku, prikazuje kako je moguće proširiti funkcionalnost, da s druge strane je nemoguće ne primijetiti kako dizajnerski jezik Lock Screena odudara od većeg dijela iOSa te više podsjeća na neka Windows Phone rješenja. Da li će Apple, i u kojoj mjeri, dirati vizualni ugođaj na iOS 7 predmet je o kojem bi se dalo raspravljati. Kako vam se dopada ovaj koncept?

 • WP

  poput windows phone sistema. Ne vjerujem da će Apple mijenjati iOS 7 na ovaj način. Nadam se da će biti nešto poput BS seting-a.

 • Goran

  Po meni je iOS odličan takav kakav i je.. i može takav i ostati..

  jedino je šteta što apple zatvara taj sustav, ne možeš ništa ako nemaš jailbrake..i to NAM svako malo zatvaraju.. Da imaju otvoreniji sustav, android nebi nitko nit pogledo..

  • ivan

   Slazem se da je zatvoreni sistem, a s druge strane ios se ne mjenja i to me nervira, android napreduje u svakom smislu i nevjerovatno cool izgleda na galaxy 3-ci. Iphon jednostavno misli da ce opstati na staroj slavi i imam osjecaj kao da ih je strah da bilo sta na tom telefonu promjene. Ios i sam iphone vizualno se bas i nisu ne sto promjenili, samu u velicini ekrana i ostrim rubovima…..pa aj da ovo stalo bude zanimljivo….

 • Igor

  Nemam jailbrekan uredaj ,a sada ga ni ne mogu jailbrekati, telefon je dosadan, jer volim promjene na telefonu pa makar nekim dodacima…..Ipak moram priznati da je android u tom pogledu bolji i zanimljiviji….