Friday, 20 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> iOS 7 – novi koncept centra za notifikacije
ios7concept

iOS 7 – novi koncept centra za notifikacije

U posljednje vrijeme vidimo pravu eksploziju konceptnih uradaka za iOS. Još prije par dana vidjeli smo zanimljiv koncept koji bi omogućavao paljenje i gašenje Do Not Disturb opcije direktno iz centra za notifikacije a nakon toga dobili smo još jedan odličan konceptni video koji u potpunosti mijenja način na koji bi koristili centar za notifikacije.

Njegov autor je Kyle Barnes, čovjek čije smo iOS 7 koncepte već objavljivali na blogu, a na YouTubeu ga njegovi fanovi poznaju pod nadimkom BlogB13. Ovaj puta njegov koncept je dosta dopadljiviji od prethodnog koji, iako zanimljiv, nije imao previše Apple “šmeka.” Notifikacije sada donose još veći nivo interakcije sa više opcija koje možemo, svajpati, odabrati, te nam (potencijalno) život učiniti lakšim.

Centar za notifikacije, kakvim ga je zamislio Kyle, ostavlja ponovo prostora i za widgete. Pri tome se ne misli na widgete vremenske prognoze i stanja na tržištu dionica koje je napravio sam Apple, ne, Kyle smatra da je konačno došlo vrijeme da u Cupertinou dozvole drugim razvojnim studijima da prave widgete za notifikacijski centar. Primjeri widgeta za Instagram i Twitter djeluju solidno.

Iako je ovaj video značajan napredak u odnosu na prošli, BlogB13 ponovo pokušava napraviti hibrid između iOSa i Androida a ja iskreno sumnjam da je gospodin Ive krenuti tim putem.

  • Milos

    e ovo vec tesko da ce raditi na 3GS-u… za ovo treba vise rama…

  • Nnn

    Tako izgleda Lockinfo 5 (jos je u alfa verziji).