Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> iPad će jednog dana zamijeniti PlayStation i XBox
RealRacing2

iPad će jednog dana zamijeniti PlayStation i XBox

Firemint, Američka kompanija koja nam je podarila popularnu igru Real Racing i Real Racing 2 je na svom blogu najavila novi update za iPad 2 verziju igrice. Update treba da uskoro izađe, i to pod imenom Real Racing 2 HD.

Jako bitno kod ovog updatea je to da se ova igra sada može igrati na TV-u u punoj 1080p rezoluciji. Da, dobro ste pročitali! 1080P!!! U slučaju da vam nije poznato, većina postojećih Sony PlayStation 3 igrica nisu u punoj 1080P rezoluciji nego u nižoj, 720i ili čak jos nižoj, 460i. Naravno, da bi se mogli igrati sa iPadom 2 na ovaj način,  treba vam iPad 2 i HDMI konektor koji je dostupan kao dodatna oprema za iPad 2 i iPhone 4.

Također je objavljen sljedeći video koji pokazuje igru u akciji.

Ako niste primijetili, vrijedno je napomenuti da zaslon na iPad-u pokazuje statistike u toku vožnje a ne samu igru. Dakle, video se ne duplicira na iPad-u već se tu pokazuje staza, brzina, mjesto u utrci itd.

Što reći nakon ovoga? Smatramo da će iPad 2 i nove generacije iUređaja uskoro zamijeniti Sony PS3 i XBox 360. Sada je samo pitanje vremena kada će i druge igre imati iste ili bolje mogućnosti.

Watch out Grand Turismo 5!!!

  • Stevica Posao

    Mozda i hoce, ako bude postojao joystick.Kako cu igrati Pes bez joysticka? i ove voznje su glupe kad se ne moze bezicno spojiti sa tv-om, jer ovaj kabel previse smeta kod okretanja Ipada.

    • Samo je pitanje iOS update-a kada ce se to moci uraditi wirelessly.

  • Bryto

    Igrica je odlična samo ima jedna mana : što je pre lagana za prijeći.