Monday, 20 November, 2017
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> Koncept providnog iPada miriše na daleku budućnost
transparentipad

Koncept providnog iPada miriše na daleku budućnost

S obzirom na popularnost Apple uređaja nije uopće čudno što svakog drugog tjedna vidimo neki zanimljiv konceptni uradaka od strane nekog talentiranog dizajnera. Ricardo Afonso se sasvim sigurno može svrstati u ovu grupu a on je iPad budućnosti zamislio kao providan uređaj.

iPad-concept-1

iPad napravljen od jednog ogromnog komada stakla, uređaj koji ima savršenu “kamuflažu” koja će se uklopiti u svako okruženje. Ne možete napraviti toliko dobar live wallpaper. Treba imati na umu (a Ricardo i sam upozorava na to) da tehnologija za realizaciju ovakvog uređaja neće biti spremna još dosta vremena. Transparentni dizajn kombinovaj je sa trenutnim izgledom samog iOSa kako mi, kao posmatrači, ne bi imali dvojbe da se ovdje zaista radi o iUređaju. Ipak se nadam da će iOS biti “umiven” prije nego što vrijeme sazrije za ovakve uređaje.

Fascinantan koncept koji vas tjera da razmišljate o budućnosti. Ne znam, možda sam previše konzervativan pa bi volio da moj iPad ipak zadrži svoja aluminijska “leđa” i u budućnosti. Što vi kažete?

Izvor: redmondpie

  • marko

    pa samsung koliko ove godine izbacuje telefone providne i savitljivog ekrana…al posto ipad vec kasni za njim ovo ocekujemo za sto godina

    • davor

      providne telefone?? i onda je svizac umotao cokoladu u foliju…