Friday, 20 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> Pogledajte ovaj koncept iPhonea sa zaslonom od 4,8″
iphonemath

Pogledajte ovaj koncept iPhonea sa zaslonom od 4,8″

Neposredno nakon pojavljivanja iPhonea 5 krenule su glasine o iPhoneu 5S. Zdrava logika nalaže da bi to bio prirodan korak u razvoju iPhonea a onda smo ponovo načuli glasine o jeftinijem iPhone modelu a onda je, kao šlag na tortu, prije dva dana došla glasina o iPhoneu sa zaslonom od 4,8″ kojeg su pogrdno nazvali iPhone math. Iskreno se nadam da je ovo zadnji put da ove dvije riječi pišem skupa kao naziv.

Ekipa sa Ruske stranice AppleDigger.ru odlučila se složiti koncept tog iPhonea sa pozamašnim zaslonom a izbačen je i prigodan video. Zanimljivo je da je dizajner ovdje primjenio Appleovu taktiku sa iPhonea 5 – dodan je još jedan red ikona na već izdužen zaslon. Glasine pored toga zagovaraju kameru od 12MP i nekoliko boja.

Ovo ne liči ni na što drugo osim na zagovaranje da Apple počne kopirati Samsung te se priključi Korejskom gigantu na tržištu ogromnih pametnih telefona i phableta (phone+tablet=Galaxy Note; inače odličan uređaj golijatskih proporcija koji će vam teško stati u džep). Lično bih pozdravio iPhone sa većim zaslonom ali imam jedan uslov. Dosta više izdužavanja zaslona! Bude li veći od 4″ onda bi bio red da ga se malo i proširi. Što vi kažete?

 

Izvor: idownloadblog

  • robee

    Dosadno…stalno isto :)

  • Amigos

    iPhone je uvideo da mora preci na visi ekran sa i5 nije mogao odmah da ide na 4.3 inc ili vise nego ide polako,priznaje greske….meni se licno 4s najvise svidja iako koristim android…

  • vlado0550

    U potpunosti bi se slozio sa ovim zadnjim, podrzavam uvecavanje zaslona na iphone-u, ali nikako ovoliko izduzivanje i sa iphone 5 su vec malo pretjerali.