Friday, 20 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Koncept >>> Pogledajte ove odlične koncepte iPhonea Air i iPhonea 6c!
iphone_air

Pogledajte ove odlične koncepte iPhonea Air i iPhonea 6c!

Većina nas tek se navikla, ili se još navikava, na prisustvo iPhonea 5s, kako na tržištu, tako i u sopstvenom vlasništvu. To nas ne spriječava da razmišljamo o budućnosti – iPhoneu 6, kao i o iPhoneu 6c koje očekujemo naredne godine.

Naravno, očekujemo kako će ovi uređaji biti tanji od svojih prethodnika, što pogotovo ima smisla uzmemo li u obzir činjenicu da Apple već implementira IGZO tehnologiju zaslona u iPad Air i iPad mini druge generacije, te da je sigurna opklada da će ti zasloni biti ugrađivani i u iPhone modele naredne generacije.

Dizajneri iz studija SET Solution otišli su korak dalje te napravili koncept iPhonea Air “debel” cijelih 1,5mm, i koji teži samo 70g! Kocept sadrži i zaslon koji se proteže bez šupljina od lijeve do desne ivice uređaja. Mada je ovaj dizajn teško očekivati na stvarnom uređaju, i dalje je lijep za gledati.

iPhone 6c zamislili su sa jednom začkoljicom pri čemu slovo “c” ne označava riječ color (boja) nego riječ curve (krivina). OK, ovaj koncept izgleda pomalo neobično ali činjenica da Apple radi na zakrivljeni zaslonima za neke iPhone modele budućnosti je nepobitna.

Kako vam se dopadaju?

 

Story credit: Nowhereelse.fr

  • maja

    Kao prvo; ovi zakrivljeni ekrani su cista kopija…, samsunga i lg-a… Kao drugo; omizio svaki put mi zgadis iphone koji izade…, jer ovi koncepti izgledaju super medutim kada iphone izade nije ni nalik ovim lijepim konceptima, vec nasprem ovih koncepta izgleda ruzno… Bolje nemoj stavljati koncepte i prepostavljati sta ce svaki uredaj imati ili nemati jer se razocaram…

    • Kao prvo, jedini razlog zasto su Samsung i LG napravili zakrivljene ekrane je to što je Apple upisao patent za zakrivljene telefon jedno godinu dana prije nego što su izašli od Samsnga i LGa. Naravno pošto je to public informacija Samsung se brze bolje bacio na izradu zakrivljenog stakla bez ikakvog dobrog razloga. Samo da izađe na market prije Apple pa makar ne služilo ničemu. Isto kao i s Galaxy satom. Raspitaj se malo, poguglaj pa vidi. Ta kompanija nikad nista nije izmislila vec nastavljaju kopirati. Apple s druge strane ne izbacuje tehnlogiju samo zato sto može. Ako ne poboljsava korisnicko iskustvo nema potrebe za izbacivanjem zakrivljenog ekrana. Kao ni sata kojem baterija traje 4 sata. Kao drugo, ja ne pravim ove koncepte vec samo pisem o interesantnim. Tebi ako se Apple iPhone gadi to je onda do tebe. Svako ima pravo na svoje misljenje. Naravno nista ti ne fali da kupis kopiranog plastikanera od Samsunga.