Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Za Početnike >>> Informirajte se o potrošnji baterije iUređaja (Za Početnike)
battery

Informirajte se o potrošnji baterije iUređaja (Za Početnike)

Pametni telefoni uzimaju sve veću ulogu u našim životima. Oni više nisu samo telekomunikacijski uređaji, polako otkidaju komad po komad zadaća koje smo nekad radili na računalima, služe nam za igru i zabavu. Prije par godina, dok je većina nas mobilne telefone koristila samo za telefonske pozive i kuckanje SMS-ova, baterije su sa jednim punjenjem mogle da nas opskrbe sa nekoliko dana upotrebe. Danas to, na žalost, više nije moguće.

Možda ste čuli da na App Storeu postoje razne aplikacije koje vam mogu pomoći u praćenju potrošnje baterije, ali ako ste još početnik u svijetu Appleovih mobilnih uređaja možda vam je promaklo da ta opcija postoji u samome iOSu. Neovisno od toga da li koristite iPhone, iPod touch ili iPad, sve što trebate učiniti je da se uputite u Settings aplikaciju, tapnete na General opciju a zatim na opciju Usage. Počnite scrollati prema dole dok ne vidite odjeljak nazvan “Time since last  full charge” ili, po naški, vrijeme proteklo od zadnjeg potpunog punjenja.

batteryusage

Vrijeme je ovdje iskazano ne samo u satima nego i minutama od posljednjeg potpunog punjenja a ispod je i “odokativna” procjena koliko vaš uređaj može izdržati na StandBy sa trenutnim punjenjem. Ukoliko želite saznati točno koliko vaš uređaj može istrajati na jednom punjenju najbolje će biti da ga napunite do 100% a onda koristite normalno dok indikator baterije ne pokaže da vam je ostalo manje od 10% punjenja. Onda se zaputite u ovaj odjeljak u Settings aplikaciji i provjerite brojke. S vremenom ćete imati solidnu predstavu o potrošnji svoje baterije.

 

Featured image credit: lifehacker.com

 • Goran

  Na iphone-u 4, sam prije nekoliko dana imao iOS 5.1.1 i baterija mi je trajala od zadnjeg punjenja oko 24 sata, a vrijeme uporabe je bilo 5-6 sati.
  Jučer sam stavio iOS 6.1.2 i ujutro sam punio mob do 100%. Stavio sam neke tweakove s cydie koje sam imao ranije na ios-u 5 i pričinilo mi se da se baterija troši malo brže u odnosu na prijašnji sustav. Nakon toga sam obrisao sve tweakove s cydie, pa ćemo vidjeti kako će biti nadalje.
  I pri tome mi u postavkama na ios-u 6 ne prikazuje te informacije o bateriji (vrijeme od zadnjeg punjenja), pa me zanima da li ima ikakvih tweakova da se to popravi.

  • Exy

   Nemoze ti prikazati vrijeme od zadnjeg punjenja ako si radio respring tefoba….

   • Goran

    e, to nisam znao.. hvala na odg..

  • Exy

   Mislio sam ba respring telefona

 • how.yes.no

  postoji i aplikacija BatteryDoctorPro u appstore-e i na cydii od istog aoutora: Kingsoft security. obje daju dosta informacija o bateriji i trajanje te vremenu punjenje. ova iz cydie ima hrpu više funkcija, nešto slično SbSetting i još koječega.
  mogli bi recenzirati obje i napravit usporedbu, obe aplikacije su super.
  inače super blog.

  • Goran

   da, koristim tu aplikaciju i moram priznat da je super..

  • Tihomir Srsa

   da,ako imate volje recenzirajte malo tu BatteryDoctorPro

 • robee

  Sve te aplikacije o bateriji si cisto fensi i lijepo izgledaju…sa normalnim koristenjem korisnik ce s vremenom znati koliko mu traje baterija…
  Ono sto mene iznenadjuje je da ios 6.1.2 meni nenormalno guta bateriju…ako ga napunim do ponoci i skinem sa punjaca, do jutra mi uzme 5% baterije, znaci za nista….(isti tweakovi kao i na 5.1.1 s tim da sam na 5 imao i exchange account, a ovdje sam ga iskljucio…). Ne znam dali bitno postoji razlika izmedju i4 i i4s, posto sada imam i4s na 6.1.2 i definitivno nisam (po prvi puta) zadovoljan potrosnjom baterije :(

 • GB

  Pozdrav..

  imam problem s iPhone 4s. Naime, jako brzo se prazni baterija.. Kad odem u Postavke, pa Općenito i kad čitam deljatalje o bateriji pod Upotreba i Pripravno stanje imam isto vrijeme. Imao sam 6.1.2 jailbreak, pa sam napravio restore na 6.1.3 i izgubio jailbreak misleći da je problem softverski (no nažalost nije). Da li netko zna u čemu je problem il je netko imalo sličnih problema?
  Također-> ponekad nema zvuka kad pojačavam na tipkama sa strane telefona. Kad odem u postavke i tamo pojačavam zvuk, tad zvuka ima. Čudno! Otvorio sam zadnju stranu telefona i lagano udario po zvučniku kod docka i zvuk je proradio. Kasnije je opet prestalo radit nakon nekog vremena. Možda to ima veze s baterijom.

  Sve pohvale Omiziu i ekipi koji su mi pomogli nebrojeno puta! :)

  • Ovako, to bi ti veoma lako mogao biti software problem. E sad, ako si ga podigao na 6.1.3 pa onda koristio stari backup, isti problemi ce ti se prebaciti koje se imao od prije. Oni su najcesce napravljeni s nekim jb tweakom koji ti jede bateriju. Narucito ako koristis neke krekane. One sve sj….. vec sam pisao o tome. Nego sto trebas uraditi je clean install bez backupa. Evo ti ovdje upute. Trece u ovom postu pod clean install. http://www.omizio.com/upute/kako-pravilno-azurirati-upgrade-iphone-na-posljednju-inacicu-ios-a/

   • GB

    Da, koristio sam stari backup. Hvala na uputama.
    Stavit ću u potpunosti sve na novo, pa Vam javim kako je prošlo. LP