Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Za Početnike >>> Kako brže unositi web adrese u Safari pregledniku (Za početnike)
safari

Kako brže unositi web adrese u Safari pregledniku (Za početnike)

OK, OK, znamo da je nedjelja i obećavamo da vas nećemo tušiti teškim “gradivom.” Možda baš ovo slobodno veče koristite da surfate intermrežama pomoću svog iUređaja. Ako ste svog iOS ljubimca dobili tek nedavno dopustite da vam otkrijemo jedan trik.

Priznajte, da li prilikom unosa adrese (URL) neke internet stranice tipkate i “www” koje se nalazi na početku? Uštedite si vrijeme i totalno ga izbacite, a kad smo već tu, možete da izbacite i “.com” na kraju. Da bi ovo isprobali otvorite Safari na vašem iUređaju i u adresni dio utipkajte samo riječ “omizio” i tapnite na gumb “Go” na tipkovnici. Magija, zar ne? :)

safaritricks

Par napomena:

  • Ovo će raditi samo u Safari browseru jer on, za razliku od mobilne inačice Chromea, nema jedinstveni bar na vrhu zaslona za unos adrese i pretragu.
  • Pokušate li ovo napraviti u Chromeu, on će vam izbaciti samo rezultate pretrage.
  • Da bi izostavili “.com” na kraju stranica mora imati upravu tu domenu. Ukoliko je domena “.hr” ili “.edu” ili bilo koja druga morat ćete je upisati ali i dalje možete izostaviti “www” sa početka.

Dakle, ovo je mali trik koji će vam pomoći da uštedite komadić vremena i prištedite se dodatnog tipkanja. Zašto raditi nešto što je apsolutno suvišno? Želim vam ugodan ostatak večeri!

  • DRMagMa

    Isparavak, “Chrome” ima nar na vrhu zaslona za unos adrese i pretragu, ali aplikacija “Google” nema

  • Da, ovo radi isto i sa chrome. Upisem omizio i on me prebaci odmah na vasu stranicu …